همزمان با تلاش های جمهوریخواهان برای مقابله با طرح خرید آب سنگین ایران توسط دولت آمریکا، رئیس آژانس انرژی اتمی ایران گفت که جمهوری اسلامی برای فروش آب سنگین با آمریکا احتیاط بیشتری میکند.
سناتورهای دمکرات دوشنبه ۲۰ اردیبهشت بار دیگر با متمم ممنوعیت خرید آب سنگین ایران توسط دولت آمریکا، که از سوی سناتور جمهوریخواه تام کاتن به لایحه بودجه آب و انرژی اضافه شده بود، مخالفت کردند.
جمهوریخواهان و میچ مککانل رهبر اکثریت سنای آمریکا می گویند مخالف بندی از لایحه بودجه آمریکا هستند که به دولت اوباما اجازه می دهد که براساس توافق هسته ای، از جمهوری اسلامی ایران آب سنگین خریداری کند اما دوشنبه شب، دموکرات ها و چند نماینده جمهوریخواه ۵۰ رای مخالف به این طرح دادند و برای سومین بار مانع از موفقیت جمهوریخواهان شدند. بدین ترتیب تصویب این لایحه بار دیگر متوقف شد.
جمهوریخواهان تلاش می کنند روز چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت بار دیگر بخت خود را برای تصویب متمم اضافه شده به لایحه و جلوگیری از خرید آب سنگین ایران، بیازمایند.
ایران بعد از توافق هسته ای متعهد شد ذخایر آب سنگین خود را کاهش دهد. دولت آمریکا پیشتر متعهد شده بود بر اساس این توافق بخشی از آب سنگین ایران را خریداری کند.
تلاش جمهوریخواهان برای جلوگیری از انجام معامله فروش آب سنگین ایران به آمریکا در حالی صورت می گیرد که ایران نیز برای انجام این معامله جانب احتیاط را در پیش گرفته است.
جمهوریخواهان آمریکا برای ممانعت از خرید آب سنگین ایران برای سومین بار شکست خوردند
علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز سهشنبه ۲۱ اردیبهشت در این باره به خبرگزاری فارس گفت: "قرار بود آب سنگین به آمریکا منتقل شود، اما بعد از قضیه دو میلیارد دلار داراییهای ایران در آمریکا، یک مقدار احتیاط کردیم."
اشاره آقای صالحی به توقیف دو میلیارد دلار دارایی های ایران در آمریکا و تایید حکم پرداخت خسارت به آسیب دیدگان عملیات تروریستی از این داراییهاست که به تازگی اعتراض شدید ایران را در پی داشته است.
آقای صالحی توضیح داد: "تا زمانی که این موضوع حل نشده، در زمینه نحوه پرداخت و امور دیگر فعلا در حال مذاکره هستیم تا با اطمینان خاطر این کار را انجام دهیم."
موضوع فروش آب سنگین تولید شده ایران در رآکتور اراک به ایالات متحده در جریان مذاکرات هستهای ایران و قدرتهای جهانی به توافق رسید. طرفین به تازگی اعلام کردهاند که در حال اجرایی کردن این معامله هستند.
جمهوریخواهان آمریکا در حالی در پی ممنوع کردن این معامله هستند که باراک اوباما بارها اعلام کرده است هر مصوبه ای که توافق هسته ای با ایران را نقض کند، وتو خواهد کرد.