دیدار هیئت بلندپایه‌ آمریکا با مقامات ترکیه برای آتش‌بس در شمال سوریه

آقای پنس و هیئت آمریکایی با اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در آنکارا دیدار کردند.

مایک پنس معاون رئیس جمهوری ایالات متحده، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا، و سایر اعضای یک هیئت بلندپایه آمریکا روز پنج شنبه در آنکارا با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه دیدار کرد.

آقای پنس که یک هیئت بلندپایه آمریکا را در آنکارا رهبری می‌کند، غروب پنجشنبه ۲۵ مهر در یک کنفرانس خبری گفت: ترکیه عملیات چشمه صلح را متوقف می‌کند تا نیروهای کرد ظرف ۱۲۰ ساعت از منطقه خارج شوند.

مایک پنس به همراه مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا، رابرت اوبرایان مشاور امنیت ملی کاخ سفید، جیمز جفری نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه و دیوید ساترفیلد سفیر آمریکا در ترکیه روز پنجشنبه دیدارهایی با مقام های ارشد ترکیه داشتند.

هدف از این دیدار و مذاکرات، ترغیب ترکیه به آتش‌بس در شمال سوریه بود.

از راست مایک پنس، مایک پمپئو، رابرت اوبرایان مشاور امنیت ملی کاخ سفید، جیمز جفری نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه و دیوید ساترفیلد سفیر آمریکا در ترکیه

معاون رئيس جمهوری آمریکا قبل از این سفر، با انتشار عکسی در حساب توئیتر خود، نوشت که با هدایت پرزیدنت ترامپ، او و وزیر خارجه آمریکا،‌ با همراهی نیز رابرت اوبرایان مشاور امنیت ملی و جیمز جفری نماینده ویژه در امور سوریه از ترکیه خواهند خواست که تجاوز را متوقف کند و یک آتش‌بس فوری برقرار کند.

این دیدار بعد از تنش های ده روز اخیر صورت می‌گیرد. بعد از اعلام پرزیدنت ترامپ برای خروج نیروهای آمریکا از شمال سوریه،‌ ارتش ترکیه به مواضع نیروهای کرد در این منطقه حمله کرد. اقدام آنکارا واکنش دیگر کشورها را در پی داشت.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد دستورهای اجرایی برای اعمال تحریم‌هایی جدی علیه ترکیه را صادر کرده است. پرزیدنت ترامپ افزود از همین امروز مذاکرات تجاری ۱۰۰ میلیارد دلاری با ترکیه را متوقف کرده و افزایش تعرفه‌ فولاد را هم باز می‌گرداند. وزیر خزانه داری ایالات متحده نیز روز دوشنبه از تحریم سه وزیر ترکیه خبر داد. همچنین کنگره آمریکا قصد دارد تحریم‌هایی علیه ترکیه وضع کند.

ارتش ترکیه در حالی علیه کرد‌ها در شمال سوریه حمله کرده که می‌گوید آنها با نیروهای حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) همکاری می‌کنند. ترکیه اعضای پ‌ک‌ک را یک گروه تروریستی می‌داند و می‌گوید که این عملیات با هدف مقابله با تروریسم و ایجاد یک منطقه حائل امن در امتدادهای مرزهای مشترک دو کشور انجام می‌شود تا چند میلیون سوری مهاجر را از ترکیه به این منطقه منتقل کند.

ایالات متحده از آغاز با عملیات نظامی ترکیه مخالفت کرد و نسبت به پیامدهای وخیم انسانی و امنیتی آن هشدار داد.