وزارت امور خارجه آمریکا: برای جلوگیری از تشدید تنش میان اسرائیل و حزب‌الله، «دیپلماسی» را دنبال می‌کنیم

وزارت امور خارجه آمریکا روز سه‌‌شنبه، ۹ مرداد تأکید کرد که ایالات متحده برای جلوگیری از تشدید درگیری میان اسرائیل و حزب‌الله لبنان به «دیپلماسی» ادامه خواهد داد.

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانسی خبری که پس از حمله اسرائیل به یکی از حومه‌های بیروت رخ داد بر این موضع آمریکا تأکید کرد.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که در این حمله یکی از فرماندهان ارشد حزب‌الله که مسئول حمله موشکی روز شنبه،۶ مرداد به بلندی‌های جولان و کشته شدن ۱۲ کودک و نوجوان بود کشته شد.

پاتل در پاسخ به پرسشی درباره این حادثه از اظهار نظر خودداری کرد ولی گفت که «به وضوح» اتفاق افتاده است.

این مقام وزارت امور خارجه آمریکا بار دیگر تأکید کرد که حمایت «آهنین» آمریکا از اسرائیل در شرایطی که این کشور با تهدیدهای جمهوری اسلامی ایران و گروه‌های نیابتی بدخواه آن مانند حزب‌الله مقابله می‌کند ادامه خواهد داشت.

او افزود: «ما به تلاش برای رسیدن به یک راه‌حل دیپلماتیک که به غیرنظامیان اسرائیلی و لبنانی اجازه دهد به خانه‌های خود بازگردند و در صلح و امنیت زندگی کنند ادامه خواهیم داد و اطمینان خاصل خواهیم کرد که از هرگونه تشدید تنش جلوگیری شود.»

پیشتر لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا گفته بود که به عقیده او، جنگ میان حزب‌الله و اسرائیل اجتناب‌ناپذیر نیست. آقای آستین نسبت به‌ احتمال تشدید تنش‌ها و تبدیل آن به جنگی تمام‌عیار ابراز نگرانی کرد.

پیش از این نیز جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت که بلندی‌های جولان بخشی از خاک اسرائیل است و این کشور کاملا حق دارد به حمله راکتی حزب‌الله پاسخ دهد.

او در عین حال گفته بود که مقامات آمریکایی و اسرائیلی طی دو روز گذشته در «چندین سطح» با یکدیگر گفت‌وگو کرده‌اند و اظهارنظرها درباره خطر بروز یک جنگ تمام‌عیار «اغراق‌آمیز» است.

تنش‌ها از روز‌ شنبه ۶ مرداد و پس از حمله راکتی گروه حزب‌الله، اصلی‌ترین بازوی نیابتی جمهوری اسلامی به یک زمین فوتبال در بلندی‌های جولان که منجر به کشته‌شدن ١٢ کودک و نوجوان ۱۰ تا ۲۰ ساله و زخمی‌شدن بیش از ۳۰ تن دیگر شد، بالا گرفت. این گروه پس از انتشار خبر کشته شدن کودکان و نوجوانان، حمله راکتی به این منطقه را تکذیب کرد.

این در شرایطی است که مقامات اسرائيلی تأکید کرده‌اند که در آن حمله از یک راکت ساخت ایران به نام «فلق-۱» استفاده شده است. جمهوری اسلامی سال‌هاست به حزب‌الله لبنان انواع تسلیحات را داده است.