به دنبال حمله راکتی مرگبار روز شنبه حزبالله به شمال اسرائیل، یک سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان روز دوشنبه از همه طرفها بهویژه حکومت ایران خواست از گسترش درگیریها جلوگیری کنند.
او گفت آلمان «با قطعیت» بر این باور است که این حمله مرگبار توسط حزبالله مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران انجام شده است.
این سخنگوی دستگاه دیپلماسی آلمان افزود آنالینا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان، به منظور کنترل وضعیت و جلوگیری از فزایش تنشها با چندین مقام از جمله عبدالله بوحبیب، همتای لبنانی خود، صحبت کرده است.
او به حدود ۱۳۰۰ شهروند آلمانی حاضر در لبنان «توصیه فوری» کرد که این کشور را ترک کنند.
در همین ارتباط، آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا، روز دوشنبه در گفتوگو با همتایان اسرائیلی و لبنانی خود تلاشها برای جلوگیری از بروز یک جنگ جدید در خاورمیانه را به بحث گذاشت.
تاجانی هشدار داد که ممکن است چرخه خشونت از کنترل خارج شود.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایتالیا گفت تداوم و گسترش درگیریها به نفع هیچ کسی نخواهد بود.
او همچنین در گفتوگویی با شبکه خبری «رای» ایتالیا گفت اگر حزبالله به قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد احترام بگذارد، میتوان از حمله اسرائیل جلوگیری کرد.
وزیر امور خارجه ایتالیا به هموطنان خود در لبنان توصیه کرد این کشور را ترک کنند. او افزود تخلیه ٣ هزار شهروند ایتالیایی حاضر در لبنان در صورت وخیمتر شدن اوضاع ضروری خواهد بود.
حمله راکتی حزبالله، اصلیترین بازوی نیابتی جمهوری اسلامی ایران، به روستای مجدل شمس در شمال اسرائیل موجب کشتهشدن ١٢ کودک و جوان ۱۰ تا ۲۰ ساله و زخمیشدن بیش از ۳۰ تن دیگر شد.
مقامات ارشد اسرائیل هشدار دادهاند که به سادگی از کنار این اقدام حزبالله عبور نخواهند کرد و این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران را مجبور به پرداخت بهای سنگینی خواهند کرد.
تنها یک روز پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته حماس به جنوب اسرائیل که در جریان آن ۱۲۰۰ تن عمدتا غیرنظامی کشته و بیش از ۲۵۰ تن دیگر از جمله زنان و کودکان به گروگان گرفته شدند، حزبالله به طور یک جانبه حملات موشکی و پهپادی خود به مناطق مسکونی در شمال اسرائیل را آغاز کرد.
ارتش اسرائیل نیز در واکنش به حملات برونمرزی حزبالله، مواضع این گروه نیابتی جمهوری اسلامی در لبنان و سوریه را هدف حملات سنگینی قرار داده و نزدیک به ۴۰۰ عضو از جمله شمار زیادی از فرماندهان ارشد آن را از پا در آورده است.
اسرائیل اعلام کرده که نزدیک به ۸۰ هزار شهروند ساکن مناطق شمالی این کشور به دلیل حملات حزبالله از خانه و کاشانه خود آواره شدهاند.
تاکنون، تلاشهای دیپلماتیک آمریکا برای عقبراندن حزبالله لبنان به آن سوی رودخانه لیطانی در ۳۰ کیلومتری مرز مشترک اسرائیل و لبنان بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که پایانبخش جنگ ۳۴ روزه اسرائیل و حزبالله در تابستان سال ۱۳۸۵ بود، ناکام مانده است.