گزارش سازمان ملل از رشد گروه‌های تروریستی در افغانستان؛ مقامات آمریکایی: تایید نمی‌کنیم

آرشیو.

شماری از مقامات آمریکایی گزارش سازمان ملل متحد در مورد افزایش فعالیت‌ گروه‌های تروریستی مانند شبکه القاعده و دولت اسلامی (داعش) در افغانستان را تایید نکرده و می‌گویند شواهدی را مشاهده نکرده‌اند که یافته‌های سازمان ملل را تایید کند.

گروه تحلیل و نظارت کمیته تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد در گزارش اخیر‌ خود گفته است که گروه‌های تروریستی در افغانستان در مقایسه با گذشته از آزادی عمل بیشتری برخوردارند و تهدیدات تروریستی در افغانستان و منطقه در حال افزایش است.

اما به گزارش بخش دری صدای آمریکا، یک مقام آمریکایی به شرط فاش نشدن نامش به صدآی امریکا گفت که این معلومات در بخش‌های مختلف «با تحلیل‌های جامعهٔ اطلاعاتی ما مطابقت ندارد.»

در گزارش ملل متحد همچنان گفته شده است که القاعده و داعش در ولایات مختلف افغانستان کمپ‌های آموزشی نیز ایجاد کرده اند.

بر اساس ارزیابی‌های ملل متحد ۳۰ تا ۶۰ مقام بلند پایه سازمان القاعده در ولایات قندهار، هلمند، کنر و کابل و در مجموع حدود ۴۰۰ جنگجوی این گروه و ۱۶۰۰ اعضای خانواده‌های آنان در کمپ‌های مختلف آموزشی در افغانستان حضور دارند.

به همین ترتیب، بر اساس معلومات ملل متحد، شاخهٔ خراسان داعش ۴۰۰۰ تا ۶۰۰۰ عضو در افغانستان داشته و در حداقل ۱۳ ولایت افغانستان کمپ‌ و پناهگاا دارند.

یک مقام ارشد آمریکایی در این مورد صریحتر صحبت کرده و به صدای آمریکا گفت : «تخمین‌ها در مورد شمار اعضای القاعده و داعش در گزارش ملل متحد در مقایسه با معلومات جامعهٔ اطلاعاتی آامریکا و تخمین‌های شرکا و متحدین ما» بی نظم و پراکنده است.

این مقام ارشد آمریکایی همچنین گفت که بر اساس ارزیابی‌های ایالات متحده، کمتر از ۱۲ عضو عمدهٔ القاعده در حال حاضر در افغانستان حضور دارند و پس از آن که آمریکا ایمن الظواهری، رهبر القاعده، را در کابل کشت، هیچ رهبر عمده این سازمان در افغانستان حضور ندارد.

او گفت که القاعده حضورش را پس از بیرون رفتن آمریکا در اوت ۲۰۲۱ در افغانستان احیا نکرده است و به نظر نمی‌رسد که این سازمان در افغانستان کمپ‌های آموزشی ایجاد کرده باشد.

ایالات متحده همچنان اطلاعات برخی از اعضای ملل متحد در مورد اینکه سیف العدل، رهبر القاعده، پایگاهش در ایران را ترک کرده و در سال ۲۰۲۲ از افغانستان دیدار کرده بود، رد کرده است. حداقل یک عضو ملل متحد گفته است که العدل در حال حاضر در افغانستان مستقر است.

این مقام آمریکایی گفته است که شاخهٔ خراسان داعش در طول دو سال گذشته نتوانسته‌ است هدف‌اش که حمله به ایالات متحده است را بر آورده کند.