یک سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده روز پنجشنبه در پاسخ به پرسش بخش فارسی صدای آمریکا در رابطه با پرتاب موشک ماهوارهبر توسط ایران، این موضوع را «یک نگرانی قابل توجه در راستای گسترش سلاحهای هستهای» خواند و آن را «ناقض قطعنامههای شورای امنیت» دانست.
این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان این که از گزارشهای رسانهای مرتبط با این اقدام ایران مطلع است، گفت: «ایالات متحده همچنان نگران توسعه وسایل پرتاب فضایی [موشکهای ماهوارهبر] ... توسط ایران است و این یک نگرانی قابل توجه در راستای گسترش سلاحهای هستهای است.»
به گفته این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، «موشکهای ماهوارهبر دارای فناوریهایی هستند که تقریبا مشابه و قابلجایگزینی با فناوریهای به کار رفته در موشکهای بالستیک، از جمله موشکهای دوربردتر است.»
این مقام رسانهای وزارت خارجه آمریکا افزود که پرتابهای موشکهای ماهوارهبر ایران همچنین ناقض قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت سازمان ملل متحد است؛ قطعنامهای که از ایران میخواهد هیچگونه فعالیت مرتبط با موشکهای بالستیک «طراحیشده برای حمل سلاح هستهای» - از جمله پرتابهایی با استفاده از این گونه فناوری موشکهای بالستیک - را انجام ندهد.
پرتابهای موشکهای ماهوارهبر ایران همچنین ناقض قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت سازمان ملل متحد استیک سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در پاسخ به پرسش بخش فارسی صدای آمریکا
این مسئول مطبوعاتی دستگاه دیپلماسی دولت پرزیدنت بایدن ادامه داد: «ایالات متحده همچنان از تمام ابزارهای منع اشاعه تسلیحات هستهای در اختیار خود برای جلوگیری از پیشرفت بیشتر برنامههای موشکی ایران استفاده میکند و از دیگر کشورها میخواهد که به فعالیتهای توسعه موشکی ایران رسیدگی کنند.»
این سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسش دیگر بخش فارسی صدای آمریکا در مورد میزان تاثیر این گونه اقدامات ایران بر مذاکرات جاری هستهای در وین گفت: «برنامه هسته ای ایران عملا توسط برجام محدود شد. دولت قبلی [دولت پرزیدنت ترامپ] آنها [جمهوری اسلامی ایران] را از این محدودیتها رها کرد و با این کار همه نگرانیهای دیگر ما در مورد سیاستهای ایران، از جمله برنامه موشکهای بالستیک تحریکآمیز آن را بیشتر کرد. به همین دلیل است که ما به دنبال بازگشت متقابل به پایبندی کامل به توافق برجام هستیم.»
وزارت دفاع ایران روز پنجشنبه ۹ دی ادعا کرد ماهوارهبر سیمرغ را با موفقیت به فضا پرتاب کرده است. این در حالی است که برخی خبرنگاران نزدیک به جمهوری اسلامی این ادعا را رد کردهاند.
همچنین ببینید: وزارت دفاع ایران ادعا میکند ماهوارهبر سیمرغ را با سه محموله تحقیقاتی به فضا پرتاب کرده است
همزمان با هشتمین دور مذاکرات هستهای کشورهای غربی با ایران برای احیای برجام، رسانههای ایران در نقل قولی از احمد حسینی، سخنگوی فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، نوشتند «اهداف تحقیقاتی مدنظر» در این عملیات به دست آمده و «۳ محموله تحقیقاتی به صورت همزمان به ارتفاع ۴۷۰ کیلومتری با سرعت ۷ هزار و ۳۵۰ متر بر ثانیه» فرستاده شده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس دوم تیر ماه گزارش داد که تصاویر ماهوارهای نشان میدهد ایران شانزدهم خرداد در تلاشی ناموفق اقدام به پرتاب یک ماهواره کرده و در حال تلاش برای پرتابی دیگر است.
همچنین ببینید: آسوشیتدپرس: ایران یک تلاش ناکام برای پرتاب ماهواره داشته و برای یک پرتاب دیگر آماده میشود
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سال گذشته نیز ماهوارهای را به فضا پرتاب کرد و این پرتاب در آن زمان با واکنش آمریکا و شورای امنیت سازمان ملل همراه شد.