پمپئو: هدف ما مجازات مردم ایران نیست،‌ برعکس جلوگیری از به هدر رفتن ثروت‌ آنها است

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا در گفت‌وگویی که روز چهارشنبه ۲۴ بهمن ماه با سی‌بی‌اس انجام داد، گفت فشار و تحریم برای مجازات مردم کره شمالی یا ایران نیست. او افزود:‌ کاملا برعکس، برای کمک به آن‌ها و جلوگیری از هدر رفتن ثروت آن‌ها است.

آقای پمپئو در پاسخ به پرسش رکسانا صابری خبرنگار این شبکه تلویزیونی که پرسید «با اعمال فشار و تحریم، آیا تغییری در رفتار ایران دیده شده یا نه»، گفت: ‌«چیزی که ما دیده‌ایم این است که به جای این که ایران به شکل یک کشور نرمال کار کند - یعنی حمایت از حوثی‌ها را متوقف کند، دست از پشتیبانی حماس بردارد، به حزب‌الله کمک نکند یا با حمایت از شبه‌نظامیان شیعه اوضاع عراق را متزلزل نکند، یا در سوریه و رفتار برهم زننده‌‌اش را کنار بگذارد - همین‌طور مانده و به بی‌ثباتی در خاورمیانه ادامه می‌دهد. برای همین بیش از ۶۰ کشور جهان کنار هم آمده‌اند.»

وزیر خارجه ایالات متحده افزود:‌«تغییر رفتار به شکل عملی هنوز دیده نشده، ولی (جمهوری اسلامی ایران) ضعیف شده‌اند. اقتصادشان پاشیده و مردم ایران کاسه صبرشان لبریز شده است. با گذشت چهل سال همه چیز برای مردم ایران بدتر شده، که معتقدیم به حرکت مردم برای تغییر رفتار رژیم منتهی می‌شود.»

مایک پمپئو در پاسخ به این پرسش که «آیا تحریم‌ها قرار است این قدر به مردم فشار بیاورد که نظام را سرنگون کنند»، گفته است:‌ «تحریم‌ها برای این است که کار سپاه قدس، قاسم سلیمانی و خرابکاران دور و برش از کشتن مردم و برگزاری عملیات کشتار در اروپا، جلوگیری کند. فقط با قطع درآمد است که نظام به بروز بی‌ثباتی در خاورمیانه و فراتر از آن در جهان نمی‌تواند ادامه دهد.»

آقای پمپئو گفت:‌«حزب‌الله هنوز از ایران بودجه می‌گیرد و امروز در ونزوئلا فعال است. این مشکلی جهانی است و برای همین ما کنفرانسی در حد وزیران تشکیل دادیم و به همین علت همه در آن شرکت کردند تا یکی از قطعات اصلی خاورمیانه حل شود، که منطقه به شدت به آن نیازمند است.»

همچنین ببینید: تاکید پمپئو بر «چهل سال شکست رژیم فاسد ایران»؛ انقلابیون جز بدعهدی چیزی برای ارائه ندارند

وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به این پرسش که چرا آمریکا برای ایران ۱۲ شرط گذاشته ولی برای کره شمالی شرطی نگذاشته است گفت: «قبلا گفته‌ام که هر کدام را با شرایط ممکن پیش می‌بریم. کره شمالی امروز سلاح اتمی و قدرت نظامی دارد که به ایالات متحده می‌تواند برسد. این تهدیدی بود که پرزیدنت ترامپ گفت باید همین حالا و سریع با آن روبرو شویم. پرزیدنت ترامپ تصمیم گرفت و با کیم جونگ اون دیدار کرد و من هم چند بار با او دیدار کرده‌ام. یادتان باشد کره شمالی رفتار متفاوتی دارد. کره شمالی در یمن بی‌ثباتی به پا نمی‌کند. سوریه را به هم نمی‌زند. کمپین‌های کشتار گسترده راه نمی‌اندازند. رفتار این دو کشور متفاوت است و در نتیجه برخورد آمریکا هم متفاوت است.»

مایک پمپئو گفت:‌«برنامه ما مبنی بر مجازات مردم ایران یا مردم کره شمالی نیست. هدف ما برعکس است؛‌ ایجاد ثبات و امنیت و بهروزی بیشتر برای مردم هر دو کشور.»

وزیر خارجه آمریکا اول خرداد ماه ضمن اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق جدید با جمهوری اسلامی را برشمرد، که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.