مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده در پایان کنفرانس صلح و ثبات خاورمیانه در ورشو گفت: «ما میزبان نمایندگان بیش از ۶۰ کشور جهان بودیم و در پایان بررسی خطرهای منطقه، همه با اجماع کامل گفتند جمهوری اسلامی بزرگترین تهدید است.»
روز پنجشنبه ۲۵ بهمن آقای پمپئو به همراه وزیر خارجه لهستان در یک کنفرانس خبری کوتاه در پایان این نشست شرکت کرد.
وی گفت: «ما در اعمال مجدد فشار اقتصادی علیه مقامات ایران دچار اشتباه نشدیم. آنچه در صحبتهای امروز معاون رئیس جمهوری مشهود بود در همین راستا است. پرزیدنت ترامپ هم خیلی شفاف گفته اند. ما به حق حاکمیت همه کشورها احترام می گذاریم. هر کشوری تصمیم مقتضی خود را می گیرد اما آمریکا متعهد است که همه کشورهای جهان را متقاعد کند که به نفع جمعی ما است که آیت الله ها، حسن روحانی و قاسم سلیمانی را از پولی که برای تامین بزرگترین شبکه تروریسی در جهان نیاز دارند محروم کنیم.»
وزیر خارجه ایالات متحده گفت: «ما نمایندگان زیادی از اتحادیه اروپا و ناتو داشتیم. همه آمدند چون میدانند چالشها و تهدیدهای خاورمیانه زیاد است و از همه مهمتر، یک جا نمیماند و به جاهای دیگر حرکت و سرایت میکند. به همین خاطر همه آمدند و مشارکت خیلی گسترده بود.»
مایک پمپئو افزود: «ما در مورد سوریه و یمن حرف زدیم. بحث کاملی در حوزه صلح با فلسطینیها داشتیم و تهدیدهای سایبری و تولید موشک را به بحث گذاشتیم. اینها مشکلاتی پیچیده هستند که خود به خود حل نمیشوند و نیاز است کشورها با حسن نیت کنار هم آمده و برای حل آن اقدام کنند.»
او اضافه کرد:«ما در مورد مشکلات حرف زدیم و خیلی طبیعی است که تعبیر همه ما به هم نزدیک نباشد. ولی مهم این است که ما طبق سیاست پرزیدنت ترامپ و تشکیل ائتلافی قدرتمند برای مشکلاتی که ما را تهدید میکنند، در کنار هم فعالیت کنیم. همین را چند هفته پیش در قاهره به بحث گذاشتیم و آمادهایم به عنوان نیروی خیر، در پی حل مسائل خاورمیانه باشیم.»
وزیر خارجه آمریکا گفت: «شب گذشته و در ضیافت شام، حضور تاریخی اسرائیل و فلسطینیها را شاهد بودیم ولی کمی بعد که نگاه کردیم،خیلی هم تاریخی نبود؛ امری درست بود و باید این طور باشد و همه در مورد اشتراک و منافع عمیق خود صحبت کنند.»
آقای پمپئو در این کنفرانس خبری و در پاسخ به پرسشی که موضع مایک پنس به متحدان آمریکا چون آلمان، فرانسه و بریتانیا را چطور میشود نگاه کرد، گفت: «ما با اروپا خیلی مواضع نزدیک داریم. آلمان همین اواخر شرکت هواپیمایی ماهان ایر را از فعالیت در آلمان منع کرد. در مورد نقشههای ترور جمهوری اسلامی در اروپا هم همین طور.»
مایک پمپئو افزود: «ما باید به خاطر کمک به مردم ایران و حفظ صلح خاورمیانه، با تشکیلات جمهوری اسلامی روبرو شویم. شما میبینید برای مثال بحث یمن پیش میآید؛ حوثیها تحت حمایت ایران هستند. بحث لبنان پیش میآید، شبهنظامیان حزبالله همسو با ایران هستند. بحث عراق پیش میآید، شبهنظامیان شیعه از ایران دستور میگیرند.»
خبرنگاری از«یاتسک چاپوتویچ» وزیر خارجه لهستان پرسید: شما از قبل گفته بودید این کنفرانس قرار نیست هیچ کشور خاصی را هدف قرار بگیرد. پس چه طور شد که ناگهان مایک پنس ایران را این طور مطرح کرد؟
وزیر خارجه لهستان در پاسخ گفت:«ما تمامی مسائل امنیتی منطقه را به شکل افقی به بحث گذاشتیم و میدانستیم یک بخشی از مشکلات وجود دارد. ولی وقتی شروع به پیدا کردن نقص و مشکل کردیم، دیدیم نقش ایران در تمامی اینها جدی و از همه چیز بیشتر است.»
او افزود: «با توجه به این که ما عضوی از اتحادیه اروپا هستیم، میتوانیم بگوییم این مشکل ایران برای اتحادیه اروپا هم هست. ما امیدواریم بحثی که شروع کردیم ادامه پیدا کرده و همینطور اقدامات اجرایی هم داشته باشد.»
مایک پمپئو هم در ادامه گفت:«در آن اتاق و در این دو روز و وقتی بحث از تهدیدها شد، حتی یک نفر پیدا نشد که در دفاع از ایران چیزی بگوید. همه و حتی با برخی اختلافنظرها که در میان است، در این یک مورد خاص اجماع کامل داشتند.»
وزیر خارجه ایالات متحده از این کنفرانس ابراز خوشحالی فراوان کرد و آن را موفقیتی بزرگ در راه حفظ امنیت اروپا، آمریکا و خاورمیانه دانست.