اوباما: رد توافق اتمی ایران امنیت اسرائیل را به خطر خواهد انداخت

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

رئیس جمهوری ایالات در دیدار با گروهی از رهبران جامعه یهودی آمریکا هشدار داد که در صورت رد توافق هسته‌ای جامعه بین الملل با ایران، احتمال روبرو شدن تل آویو با تهدید موشکی افزایش خواهد یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، یکی از افراد حاضر در نشست عصر سه‌شنبه ضمن اعلام این مطلب گفت، باراک اوباما تبعات اقدام احتمالی نظامی آمریکا بر ضد برنامه هسته‌ای ایران در صورت شکست توافق وین را تشریح کرد.

گریگ روزنبام در گفتگو با رادیو اسرائیل از باراک اوباما نقل قول کرده است که «اقدام نظامی ایالات متحده علیه تاسیسات هسته‌ای ایران منجر به آن نخواهد شد که ایران تصمیم به یک رویارویی تمام عیار با آمریکا بگیرد.»

به گفته این عضو شورای دموکراتیک یهودی و یکی از ۲۰ شخصیت حاضر در این نشست، رئیس جمهوری آمریکا گفت در این صورت «شما شاهد حمایت بیشتر از تروریسم خواهید بود. شاهد فرود موشک‌های حزب‌الله (لبنان) بر تل آویو خواهید بود.»

نشست روز سه شنبه رئیس جمهوری ایالات متحده ساعاتی پس از گفتگوی نخست وزیر اسرائیل با یک گروه دیگر یهودی آمریکا برگزار شد که ضمن «بد» خواندن توافق اتمی با ایران، این نظریه که تنها جایگزین توافق جنگ است را نیز رد کرد.

بنیامین نتانیاهو در کنفرانس ویدئویی با اعضای فدراسیون یهودیان آمریکا شمالی تاکید کرد که «این ما هستیم که با تهدید ایران روبرو هستیم ... اگر جنگ شود و ایران بمب (اتمی) داشته باشد، اسرائیل است که بیشترین هزینه را خواهد داد.»

ایران و شش قدرت جهانی عضو گروه ۱+۵، شامل ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان، روز چهاردهم ژوئیه (۲۳ تیر ماه) در وین اتریش به توافقی جامع و نهایی برای حل و فصل پرونده هسته‌ای ایران دست یافتند.

توافقی که در ازای لغو بخشی از تحریم‌های ایران، فعالیت‌های هسته‌ای آن کشور را محدود می‌کند، اما با مخالفت برخی از کشورهای منطقه روبرو شده است؛ بویژه از سوی اسرائیل که موجودیت آن توسط جمهوری اسلامی به رسمیت شناخته نشده است.

رئیس جمهوری آمریکا می‌گوید توافق به دست آمده تمام مسیرهای دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای را مسدود می‌کند و بر اساس راستی‌آزمایی است و نه اعتماد. نخست وزیر اسرائیل می‌گوید چه با اجرای توافق و چه با نقض توافق، ایران به توانایی هسته‌ای دست می‌یابد و تهدید آن در منطقه بیشتر خواهد شد.

در حالی که کنگره تحت حمایت جمهوریخواهان آمریکا که بیشتر با اسرائیل اشتراک نظر دارند تا کاخ سفید، قرار است در ماه سپتامبر توافق اتمی ایران را به رأی بگذارد، تلاش‌های دو طرف برای جلب نظر گروه‌های مختلف شدت یافته است.

علاوه بر حضور مقام‌های ارشد دولت اوباما در نشست‌های متعدد هر دو مجلس سنا و نمایندگان، رئیس جمهوری دموکرات آمریکا نیز بارها در فرصت‌های مختلف از توافق جامعه جهانی با ایران دفاع کرده و روز چهارشنبه نیز قرار است در دانشگاه آمریکن در این زمینه سخنرانی کند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام کاخ سفید که نخواست هویتش فاش شود نوشت آقای اوباما در جمع دانشجویان به این نکته اشاره خواهد کرد که آن سیاستمدارانی که بیش از یک دهه پیش از جنگ عراق حمایت کردند، حالا با توافق دیپلماتیک با ایران مخالفت می‌کنند.