کره شمالی تهدید کرد | آمریکا: از تهدید پیونگ‌یانگ ترسی نداریم

روز شنبه شورای امنیت قطعنامه علیه کره شمالی را تصویب کرد.

در حالیکه کره شمالی روز دوشنبه ایالات متحده را به خاطر طرح و تصویب تحریم های شدید شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه پیونگ یانگ تهدید به تلافی جویی کرد،‌ نماینده آمریکا در سازمان ملل در واکنش گفت هرچند کره شمالی تهدید می‌کند اما واشنگتن از این تهدیدات هیچ هراسی ندارد.

دو روز بعد از تصویب تحریم های جدید در شورای امنیت سازمان ملل متحد، کره شمالی در اولین واکنش رسمی، روز دوشنبه ۱۶ مرداد اعلام کرد از برنامه جنجالی توسعه اتمی خود دست نمی کشد. خبرگزاری دولتی «کی سی ان ای» همچنین گزارش داد پیونگ یانگ با اشاره به نقش آمریکا در تهیه و تصویب تحریم های جدید، اعلام کرد واشنگتن بهای جرم خود را .... هزاران بار خواهد پرداخت.

دوشنبه شب به وقت واشنگتن، نیکی هیلی نماینده ایالات متحده با انتشار بیانیه ای به تهدید کره شمالی واکنش نشان داد.

وی با تاکید بر اینکه ایالات متحده از تهدیدات کره شمالی هیچ هراسی ندارد، یادآور شد، چند آزمایش موشکی بالستیک بین‌قاره‌ای دیگر را باید شاهد باشیم تا اقدامی صورت دهیم؟

خانم هیلی افزود: تحریم جدید شورای امنیت ضربه اصلی را به کره شمالی وارد کرد.

تحریم شدید

به دنبال آزمایش موشکی هفته پیش کره شمالی که تهدیدی برای آمریکا محسوب می شود، شورای امنیت سازمان ملل روز شنبه ۱۴ مرداد قطعنامه تحریم‌های جدیدی را علیه برنامه موشکی و هسته‌ای پیونگ یانگ، به اتفاق آرا و بدون رای منفی روسیه و چین، تصویب کرد.

این قطعنامه که در پی همکاری آمریکا و چین به تصویب رسید، صادرات کره شمالی را هدف گرفته است. کره شمالی سالانه حدود ۳ میلیارد دلار زغال سنگ،‌ سنگ آهن و دیگر مواد اولیه به چند کشور معدود از جمله چین صادر می کند که با مصوبه جدید شورای امنیت، این تحریم می تواند این صادرات پیونگ‌یانگ را تا یک میلیارد دلار کاهش دهد.

به نوشته آسوشیتدپرس، در حالی که پرزیدنت ترامپ در واکنش به اقدامات تحریک آمیز کره شمالی خواهان اجرای کامل و فوری قطعنامه‌های تنبیهی جامعه بین الملل است، اما رکس تیلرسون سعی می‌کند راهی را همچنان برای مذاکره با پیونگ یانگ باز نگه دارد.

وزیر خارجه ایالات متحده می‌گوید اگر کره شمالی آزمایش‌های موشکی خود را برای یک دوره طولانی‌تر متوقف کند، واشنگتن احتمالا آن را به منزله آمادگی پیونگ یانگ برای مذاکره تلقی خواهد کرد. آقای تیلرسون با این حال گفت که باید دید چه پیش خواهد آمد.

رکس تیلرسون سه شنبه هفته گذشته نیز در محل وزارت خارجه در شهر واشنگتن، با بیان این که ایالات متحده قصد تغییر رژیم در کره شمالی را ندارد، تاکید کرد که آمریکا خواهان انجام گفت‌وگوهای دیپلماتیک با پیونگ یانگ برای حل و فصل این موضوع است.

پرزیدنت ترامپ و «مون جائه این» رئیس جمهوری کره جنوبی روز یکشنبه در یک مکالمه‌ تلفنی تأکید کردند که کره شمالی یک تهدید مستقیم روبه افزایش و شدید علیه کشورهای دیگر از جمله آمریکا، کره جنوبی، ژاپن و اغلب کشورهای سراسر جهان به شمار می‌آید.