گفتگوی تلفنی پرزیدنت ترامپ و رئیس جمهوری کره جنوبی برای فشار بیشتر بر پیونگ‌یانگ

پرزیدنت ترامپ در مکالمه‌ تلفنی یکساعته با رئیس جمهوری کره جنوبی تاکید کرد کره شمالی یک تهدید جدید برای اغلب کشورهای جهان است.

یک روز بعد از تصویب قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل متحد، رئیس جمهوری ایالات متحده و کره جنوبی در یک گفت و گوی تلفنی بر فشار بیشتر بر کره شمالی برای توقف برنامه هسته ای خود تاکید کردند.

یکشنبه شب ۱۵ مرداد، کاخ سفید اعلام کرد، پرزیدنت دونالد ترامپ و «مون جائه این» رئیس جمهوری کره جنوبی در مکالمه‌ تلفنی یکساعته تأکید کردند که کره شمالی یک تهدید مستقیم روبه افزایش و شدید علیه کشورهای دیگر از جمله آمریکا، کره جنوبی، ژاپن و اغلب کشورهای سراسر جهان به شمار می‌آید.

به گزارش رویترز، رهبران آمریکا و کره جنوبی بر همکاری بیشتر برای افزایش فشار بر کره شمالی تأکید کردند.

دو رئیس جمهوری اعلام کردند به اجرای کامل تمام قطعنامه‌های مرتبط با کره شمالی از سوی شورای امنیت متعهد هستند و از جامعه بین‌المللی خواستند تا به ترتیب عمل کند.

تماس پرزیدنت ترامپ و رئیس جمهوری کره جنوبی یک روز بعد از تصویب قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل علیه کره شمالی است. بعد از آزمایش هفته پیش کره شمالی، روز شنبه ۱۴ مرداد شورای امنیت قطعنامه تحریم‌های جدید علیه کره شمالی را بدون رای منفی روسیه و چین تصویب کرد.

این قطعنامه که در پی همکاری آمریکا و چین به تصویب رسید، صادرات کره شمالی را هدف گرفته است. کره شمالی سالانه حدود ۳ میلیارد دلار زغال سنگ،‌ سنگ آهن و دیگر مواد اولیه به چند کشور معدود از جمله چین صادر می کند که با مصوبه جدید شورای امنیت، این تحریم می تواند این صادرات پیونگ‌یانگ را تا یک میلیارد دلار کاهش دهد.

استقبال آمریکا

پرزیدنت ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده با توئیتی، از تحریم جدید کره شمالی استقبال کرد.

آقای ترامپ نوشت: قطعنامه سازمان ملل بزرگترین بسته تحریمی علیه کره شمالی است که بیش از یک میلیارد دلار زیان اقتصادی به این کشور وارد می‌کند.

نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد بعد از تصویب تحریم‌های جدید کره شمالی گفت: شورای امنیت سازمان ملل متحد یکپارچه شد تا به دیکتاتور کره‌شمالی هشدار دهد.

وی افزود: ما نشان دادیم که رفتارهای غیرمسئولانه و بی‌توجهی رژیم کره شمالی هزینه‌های سنگینی برای آنها در پی خواهد داشت.

لیو ژی‌یی سفیر چین در شورای امنیت هم اظهارات مشابهی بیان کرد. با این حال، «واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در سازمان ملل با انتقاد از تصویب تحریم‌های جدید علیه کره شمالی، گفت این تحریم‌های یکجانبه، «مضر و غیرقانونی» هستند.

از زمان نخستین آزمایش کره شمالی در سال ۲۰۰۶، این هفتمین قطعنامه شورای امنیت علیه این کشور است.

تازه ترین آزمایش موشکی کره شمالی هشتم مرداد بود که یک موشک قاره پیما آزمایش شد. همزمان زمان مقام های این کشور اعلام کردند این آزمایش واکنشی به تصویب تحریم های جدید آمریکا علیه این کشور است که توسط کنگره ایالات متحده تصویب شد.

رهبر کره شمالی با اشاره به آزمایش های موشکی این کشور اعلام کرد اکنون پیونگ یانگ می تواند حتی خاک آمریکا هدف بگیرد.

در واکنش آمریکا اعلام کرد هر اقدام تهدید آمیز کره شمالی را پاسخ می دهد.

روز شنبه ژنرال هربرت ریموند مک‌مستر، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت آمریکا همه گزینه‌ها در برابر کره شمالی را مدنظر دارد که یکی از آنها «جنگ پیشگیرانه» است.