سخنگوی کاخ سفید: استعفای چاک هیگل یک تصمیم دوجانبه بود

چاک هیگل وزیر دفاع مستعفی آمریکا (چپ) در کنار باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده

استعفای چاک هیگل وزیر دفاع آمریکا از سمت خود، پس از هفته‌ها گفتگو با رئیس جمهوری ایالات متحده در مورد این که وی چه نقشی در شکل دادن به سیاست‌های دفاعی واشنگتن در دوسال آخر ریاست جمهوری باراک اوباما ایفا می‌کند، اعلام شد.

گزارش برخی رسانه‌ها کناره‌گیری آقای هیگل را «تحت فشار» توصیف کردند، در حالی که برخی دیگر ناخشنودی او از سیاست‌های امنیت ملی دولت باراک اوباما را عامل استعفای او می‌دانند.

رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه با تقدیر از خدمات چاک هیگل در مقام وزرات دفاع، پذیرش استعفای او را اعلام کرد و گفت «چاک یک وزیر دفاع نمونه بوده که همزمان با پاسخگویی به چالش‌های فوری، مانند داعش و ایبولا، زمینه باثباتی برای مدرنیزه کردن استراتژی و تطابق بودجه با تهدیدهای درازمدت ایجاد کرد.»

چاک هیگل نیز به نوبه خود از دوران خدمتش در پنتاگون به عنوان یک تجربه خوب یاد کرد و گفت «این بزرگترین امتیاز و برتری زندگی من بود؛ رهبری و خدمت درکنار زنان و مردان وزارت دفاع و حمایت خانواده‌های آنها.»

جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید کناره‌گیری چاک هیگل از دولت را یک تصمیم دوجانبه توصیف کرد و گفت «تصمیمی که امروز اعلام شد، نتیجه گفتگوهایی است که رئیس جمهوری و وزیر دفاع، بیشتر از یک ماه داشته‌اند و هر دو طرف به این نتیجه رسیدند که رهبری جدیدی باید هدایت پنتاگون را به عهده بگیرد.»

با این حال گزارش برخی رسانه‌ها حاکی است که آقای هیگل برای ورود به دایره نزدیک به پرزیدنت اوباما مشکل داشت و در مورد سیاست‌های کلیدی، میان او و مقامات بانفوذ کاخ سفید اختلاف نظر وجود داشت.

فیلیپ لوهاس از مؤسسه «آمریکن اینترپرایز» با بیان این که رئیس جمهوری احساس کرده است که باید در تیم امنیت ملی خود تغییر ایجاد کند، گفت «فکر می‌کنم این موردی است که در باره‌اش صحبت زیاد شده و خود چاگ هیگل هم گفته که او واقعاً خودش را جزو تیم امنیتی داخلی کاخ سفید احساس نمی‌کرد.»

سناتور جمهوریخواه جان مک‌کین و عضو ارشد کمیته نیروهای مسلح سنا روز دوشنبه گفت آقای هیگل از رفتار با او در کاخ سفید ابراز ناخشنودی کرده بود.

برغم نارضایتی، چاگ هیگل، سرباز کهنه‌کار ارتش آمریکا، بسیار زود با نیروهای نظامی ارتباط برقرار کرد. تا زمانی که جایگزین وی از سوی سنا تایید صلاحیت شود، وی در مقام وزارت دفاع باقی خواهد ماند.

وزیر دفاع آینده ایالات متحده در کنار رئیس جمهوری، با چالش‌های بسیاری از جمله خروج نیروهای آمریکا از افغانستان و پیکار ادامه‌دار علیه گروه افراطی موسوم به «دولت اسلامی» یا داعش در عراق و سوریه روبرو خواهد بود.