جایزه انجمن قلم آمریکا به ستار بهشتی اهدا شد

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

کمیته آزادی قلم مؤسسه «پِن نیوانگلند» جایزه موسوم به «واسیل استوس» خود در سال ۲۰۱۵ را به ستار بهشتی وبلاگنویس فقید ایرانی اهدا کرد.

ستار بهشتی در سال ۱۳۹۱ به دلیل انتشار مطالب انتقادی از حکومت ایران در وبلاگ خود توسط پلیس امنیت سایبری بازداشت شد و براثرآسیبهای ناشی از شکنجه در طول بازداشت، جان خود را از دست داد.

مراسم اهدای جایزه انجمن قلم آمریکا پنجشنبه شب در دانشگاه ام.آی.تی شهر بوستون در ایالت ماساچوست برگزار شد .

این جایزه هر سال به نویسندگانی داده می شود که به دلیل بیان صلح آمیز نظرها و آرای خود، مورد تعقیب و آزار قرار گرفته و در برابر سانسور و فشار مقاومت کرده‌اند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

اهدای جایزه انجمن قلم آمریکا به ستار بهشتی

این جایزه به احترام واسیل استوس، شاعر پیشرو اوکراینی و یکی از آخرین شاعران اوکراین که در اردوگاه گولاک اتحاد جماهیر شوروی سابق درگذشت، به نام او نامگذاری شده است.

این نخستین بار است که این جایزه به یک وبلاگنویس و نویسنده ای که در قید حیات نیست اهدا می شود. ستار بهشتی، وبلاگنویس منتقد گمنامی بود که نامش پس از مرگ در زندان بر سر زبانها افتاد.

گوهرعشقی مادرستار بهشتی، از طریق پیامی ویدئویی از انجمن قلم آمریکا برای اهدای این جایزه به فرزندش سپاسگزاری کرد و آرزو کرد که دیگر زندانی سیاسی دراوین نباشد.

شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل و مجید نفیسی ، شاعر ایرانی هم پیامهایی ویدئویی برای این مراسم ارسال کردند و چند شاعر آمریکایی نیز در باره ستار و آزادی بیان اشعاری خواندند.

بیژن مهر سردبیر خبرگزاری جبهه ملی ایران در آمریکا، که در این مراسم حاضر بود، به بخش فارسی صدای آمریکا گفت حاضران در جلسه به موضوع نقض حقوق بشر در ایران از زمان روی کار آمدن حکومت جمهوری اسلامی اشاره کرده و برخورد با دگراندیشان و منتقدان در ایران را «موضوعی سابقه دار» خواندند، که تا به امروز ادامه یافته است.

در پایان این مراسم، شهریار مندنی پور نویسنده نام آشنای ایرانی، در مورد «وضعیت ناامن» نویسندگان و روزنامه نگاران در ایران سخن گفت و جایزه واسیل استوس را از سوی انجمن قلم نیو انگلند به ستار بهشتی اهدا کرد.

سخنرانان این مراسم، میراث ستار را اهمیت به موضوع حقوق بشر و آزادی بیان در ایران خواندند.