توئیت سخنگوی وزارت خارجه آمریکا خطاب به مقامات ایران: از دروغگویی و دزدی دست بردارید

سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در واکنشی به مقامات جمهوری اسلامی گفت که «دروغ» و «دزدی» را متوقف کنند و اگر نیاز به بودجه برای مقابله با کرونا دارند، از پول هنگفتی که در اختیار علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی است،‌ استفاده کنند.

مورگان اورتگاس روز دوشنبه ۱۱ فروردین در توئیتر خود نوشت: «از دروغگویی و دزدی دست بردارید. اگر رژیم ایران برای رویارویی با ویروس کرونا به پول نیاز دارد، می‌تواند از میلیاردها [دلار] که در صندوق پوشش سرمایه معاف از مالیات #خامنه‌ای وجود دارد، استفاده کند.»

خانم اورتگاس در واکنش به توئیت محمدجواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی که مشکلات درمانی در ایران را به تحریم‌های آمریکا ربط داده بود، نوشت که [مسئله] تحریم‌ها نیست، [مسئله] رژیم است.


اشاره خانم اورتگاس به میلیاردها پول،‌ بودجه «ستاد اجرایی فرمان امام» است که زیر نظر علی خامنه‌ای فعالیت دارد.

هفت سال پیش رویترز در گزارشی با عنوان «آیت‌الله خامنه‌ای یک امپراتوری ۹۵ میلیارد دلاری را کنترل می‌کند»، نوشت رویترز اعلام کرد که آیت الله خامنه ای یک امپراطور مالی، یا به عبارت ساده تر، یک ابر شرکت به نام «ستاد اجرایی فرمان امام» تحت کنترل دارد، که ارزش آن بالغ بر ۹۵ میلیارد دلار، یعنی بیشتر از در آمد کنونی سالانه نفت صادراتی کشور نفت خیز ایران است.

در روزهای اخیر مقامات جمهوری اسلامی همزمان با شیوع کرونا در ایران، چندباری خواستار لغو تحریم‌های ایالات متحده علیه رژیم ایران شدند. همزمان مقامات ایالات متحده بارها گفته‌اند که دارو جزو تحریم‌های ایران نیست.

وزیر خارجه ایالات متحده​ روز شنبه ۹ فروردین با بازنشر ویدئوی اظهارات حسن روحانی در توئیتر خود نوشت: افشاگری تکان‌دهنده توسط حسن روحانی رئیس جمهوری ایران نشان می‌دهد تلاش هماهنگ رژیم ایران برای لغو تحریم‌های آمریکا برای مبارزه با همه‌گیری [کرونا] نیست بلکه بخاطر پول نقد برای رهبران رژیم است.


ایالات متحده از سال ۹۷ به تدریج تحریم‌های هسته‌ای ایران را بازگرداند. دولت پرزیدنت ترامپ می‌گوید ایران بعد از توافق هسته‌ای سال ۹۴،‌ به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده خود در خاورمیانه، برنامه موشکی و حمایت از گروه‌های تروریستی ادامه‌ داده است و به این دلیل آمریکا از توافق هسته‌ای خارج شد.

مقامات جمهوری اسلامی تا روز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۹، مرگ ۲۷۵۱ نفر را به طور رسمی اعلام کردند و تعداد کل مبتلایان هم به ۴۱ هزار و ۴۹۵ نفر رسید. این آمار در حالی است که یک مقام سازمان بهداشت جهانی گفته است آمار اعلام شده مقامات ایران درباره مبتلایان به ویروس کرونا تنها یک پنجم مبتلایان واقعی است

در حالیکه مقام‌های ایران مشغول مخفی‌کاری درباره آمار مرگ و ابتلا به کرونا هستند، گروهی از مقامات از جمله محمدجواد ظریف خواستار لغو تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی شده‌اند.

روز ۵ فروردین، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در یک توئیت اشاره کرد که تحریم‌های ایالات متحده واردات تجهیزات پزشکی و دیگر اقلام بشر دوستانه را در بر نمی‌گیرد و ایران از ماه ژانویه تاکنون کیت‌های آزمایش را بدون هیچ‌گونه مانعی از لحاظ تحریم‌های ایالات متحده، وارد کرده است.

ایالات متحده از دو هفته پیش به ایران پیشنهاد کمک داد اما رهبران جمهوری اسلامی این پیشنهاد را رد کردند.

مایک پمپئو روز چهارشنبه ۶ فروردین در توییتر خود نوشت: حسن روحانی به جای این که دنبال دلیل‌تراشی برای مقصر دانستن ایالات متحده در ارتباط با سوءمدیریت گسترده دولتش در زمینه شیوع ویروس ووهان در ایران باشد، می‌تواند با «بله» گفتن به پیشنهاد ما برای ارائه کمک‌های بشردوستانه، به مردم ایران بهتر خدمت کند.

جمهوری اسلامی که حالا بسیاری از مقامات دولتی و سطح بالای مدیریتی آن نیز به کرونا مبتلا شده اند، به جای قرنطینه کردن شهرها و تعطیلی اماکن مذهبی همچون سایر کشورهای درگیر با شیوع این ویروس، تنها به گفتن این که باید کرونا را جدی گرفت بسنده کرده و از مردم می خواهند که از خانه‌های خود بیرون نیایند.

پیش از این مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه ۴ فروردین در بیانیه‌ای با عنوان «دروغ‌های خامنه‌ای درباره ویروس ووهان جان مردم را به خطر می‌اندازد» مطالبی را درباره دروغ‌گویی‌ها و پنهان‌کاری‌های رژیم ایران در رابطه با ویروس کرونا بیان کرد.

ایالات متحده بارها سوءمدیریت، فساد مالی نهادینه، و غارت دارایی‌های ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات ایران و وضعیت نابسامان رفاهی مردم آن کشور دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقام‌های جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شده‌اند.