سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در یک توئیت اشاره کرد که تحریمهای ایالات متحده واردات تجهیزات پزشکی و دیگر اقلام بشر دوستانه را در بر نمیگیرد و ایران از ماه ژانویه تاکنون کیتهای آزمایش را بدون هیچگونه مانعی از لحاظ تحریمهای ایالات متحده، وارد کرده است.
مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در حساب کاربری توئیتر خود نوشت: «واقعیت: تحریمهای ایالات متحده واردات محصولات غذایی، دارو، تجهیزات پزشکی، و دیگر اقلام بشردوستانه را در بر نمیگیرد.»
خانم اورتگاس در ادامه نوشت: «مدارک ایران نشان میدهد که شرکتهای بهداشتیشان توانستهاند از ماه ژانویه تاکنون کیتهای آزمایش را بدون هیچگونه مانعی از لحاظ تحریمهای ایالات متحده، وارد کنند.»
پیش از این مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز دوشنبه ۴ فروردین ماه در بیانیهای با عنوان «دروغهای خامنهای درباره ویروس ووهان جان مردم را به خطر میاندازد» مطالبی را درباره دروغگوییها و پنهانکاریهای رژیم ایران در رابطه با ویروس کرونا بیان کرده بود.
در این بیانیه وزیر خارجه آمریکا گفته بود که «دروغهای خامنهای، رهبر [جمهوری اسلامی]، درباره ویروس ووهان خطرناک است و ایرانیان و مردم سراسر جهان را در معرض خطر بزرگتری قرار میدهد. واقعیتها اهمیت دارند.»
آقای پمپئو در ادامه در رابطه با واقعیتهایی «که رژیم ایران مایل است از جهانیان پنهان نگاه دارد» به چند واقعیت اشاره کرده بود.
بیشتر بخوانید:
مقامات جمهوری اسلامی تا دوشنبه ۴ فروردین ۱۳۹۹، مرگ ۱۸۱۲ نفر را به طور رسمی اعلام کردند. تعداد کل مبتلایان هم به ۲۳ هزار و ۴۹ نفر رسیده است. این آمار در حالی است که یک مقام سازمان بهداشت جهانی گفته است آمار اعلام شده مقامات ایران درباره مبتلایان به ویروس کرونا تنها یک پنجم مبتلایان واقعی است.
پیشتر یک مقام سازمان بهداشت جهانی گفته بود که آمار اعلام شده مقامات ایران درباره مبتلایان به ویروس کرونا تنها یک پنجم مبتلایان واقعی است. مقام های وزارت خارجه آمریکا نیز بارها از پنهان کاری جمهوری اسلامی در مورد شیوع ویروس کرونا در این کشور انتقاد کرده اند.
جمهوری اسلامی که حالا بسیاری از مقامات دولتی و سطح بالای مدیریتی آن نیز به کرونا مبتلا شده اند، به جای قرنطینه کردن شهرها و تعطیلی اماکن مذهبی همچون سایر کشورهای درگیر با شیوع این ویروس، تنها به گفتن این که باید کرونا را جدی گرفت بسنده کرده و از مردم می خواهند که از خانههای خود بیرون نیایند.
ایالات متحده بارها سوءمدیریت، فساد مالی نهادینه، و غارت داراییهای ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات ایران و وضعیت نابسامان رفاهی مردم آن کشور دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شدهاند.