چهارمین روز اعتراضات علیه جمهوری اسلامی؛ دستگیری‌ها و ادامه قطع اینترنت

گزار‌ش‌های ارسالی به صدای آمریکا نشان می‌دهد مردم معترض به جمهوری اسلامی در روز چهارم نیز در برخی شهرهای ایران به خیابان آمدند. کاخ سفید روز یکشنبه در بیانیه‌ای، استفاده از نیروی مرگبار علیه معترضان و محدود کردن شدید ارتباطات مردم را محکوم می‌کند.

کاخ سفید در این بیانیه اعلام کرد: «ایالات متحده از اعتراضات مسالمت‌آمیز مردم ایران بر ضد رژیم - رژیمی که قرار بود آنها را رهبری کند - پشتیبانی می‌کند. ما استفاده از نیروی مرگبار و محدود کردن شدید ارتباطات [توسط جمهوری اسلامی] علیه معترضان را محکوم می‌کنیم. رژیم تهران به گونه‌ای تعصب‌‌آمیز برنامه‌های جنگ‌افزارهای هسته‌ای و موشکی را دنبال و از تروریسم پشتیبانی کرده است. به این ترتیب، این رژیم کاری کرده که یک ملت سربلند، اکنون مایه عبرت [و هشداری] برای دیگران شوند. این نشان می‌دهد وقتی طبقه حاکم مردم خود را رها کند و برای دستیابی به نیرو و ثروت شخصی دست‌‌وپا بزند، چه اتفاقی خواهد افتاد.»

ایران در حالی شاهد چهارمین روز اعتراضات است که جمهوری اسلامی از روز شنبه اینترنت را قطع کرد و هیچ چشم اندازی برای اتصال دوباره نیست.

بخشی از صدای مردم ایران را از طریق برنامه ویژه روی خط صدای آمریکا اینجا ببینید

همزمان خبرگزاری رویترز گزارش داد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که زیر نظر خامنه‌ای فعالیت دارد، معترضان را تهدید کرده که در صورت ادامه آن چه که سپاه آن را «ناآرامی‌‌‌ها» نامید، با اقدامات «قاطع» رو‌‌به‌‌رو خواهند شد.

سکوت مقامات جمهوری اسلامی ایران درباره آمار دقیق کشته ها روز دوشنبه هم ادامه یافت و هیچ اطلاعات رسمی در این رابطه اعلام نشد. این در حالی است که تصاویر ویدئویی و گزارش‌های ارسالی به صدای آمریکا از اعتراضات روز شنبه ۲۵ آبان نشان می‌دهد که بر اثر تیراندازی ماموران دست کم هفت نفر در شهرهای شیراز، بهارستان، کرج، شهریار، بهبهان، مریوان، و سیرجان کشته شده‌اند.​ اما هنوز از هویت آنها اطلاعی در دست نیست.

برخی خبرگزاری های وابسته به نهادهای امنیتی از دستگیری صدها نفر در روز یکشنبه خبر دادند و روز دوشنبه این دستگیری ها در استان های خوزستان، البرز و فارس که اعتراضات نیز گزارش شد.

همزمان، برخی کشورهای غربی نیز به این اعتراضات و سرکوبها واکنش نشان دادند. از جمله، آلمان از جمهوری اسلامی خواست تا به اعتراضات قانونی معترضان در ایران احترام گذاشته و با آن‌ها گفت‌وگو کند. از سوی دیگر، دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده و امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه، تلفنی با هم گفت‌وگو کردند. یکی از موضوعات این گفت‌وگو اعتراضات مردمی در ایران بوده است.

موج جدید اعتراضات در ایران

اعتراضات به گرانی بنزین از روز جمعه ۲۴ آبان ماه و پس از انتشار ناگهانی خبر سه برابر شدن قیمت بنزین آزاد در شهرهای مختلف ایران آغاز شد. اما شعارهای معترضان خیلی زود متوجه مقامات ارشد جمهوری اسلامی شد.

مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده در نخستین واکنش به اعتراضات گسترده در ایران، روز شنبه ۲۵ آبان ، ضمن بازنشر توئیت یک سال و نیم قبل خود، خطاب به مردم ایران نوشت ایالات متحده در کنار شما است.

جمهوری اسلامی شنبه شب اینترنت را در شهرهای بزرگ قطع کرد و مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به این اقدام رژیم ایران گفت: «ما تلاش ها برای قطع اینترنت را محکوم می کنیم. بگذارید آنها [مردم] حرف‌شان را بزنند!»

آمریکا می‌گوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروه های تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه می‌کند.

ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت دارایی‌های خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقام‌های جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شده‌اند.