اسناد دادگاهی در آمریکا نشان میدهد که یک شرکت کشتیرانی یونانی به قاچاق نفت خام تحت تحریم ایران اعتراف کرده و با پرداخت ۲.۴ میلیون دلار جریمه موافقت کرده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس میگوید این اسناد را روز پنجشنبه دیده است.
پرونده علیه شرکت ناوبری امپایر که اکنون علنی شده است، نشان میدهد این شرکت بر اساس توافقی با دادستانها با سه سال تحت نظارت بودن مواجه است که اولین اعلام عمومی دادستانهای ایالات متحده در این باره است که آمریکا حدود ۱ میلیون بشکه نفت از نفتکش «سوئز راجان» توقیف کرده است.
پیشتر گزارش شده بود که این محموله متعلق به نفت تحریم شده ایران است.
توقیف این محموله نفت تنشها را بین واشنگتن و تهران تشدید کرد.
افزایش تنشها حتی در حالی است که دو کشور بر سر مبادله میلیاردها دلار داراییهای مسدود شده ایران در کره جنوبی در ازای آزادی پنج شهروند آمریکایی ایرانیتبار در تهران تلاش میکنند.
پرونده دادگاه همچنین بخشی از عملیات مخفی قاچاق نفت خام ایران را در مواجهه با تحریمهای غرب از زمان فروپاشی برجام روشن می کند، عملیاتی که در طول سال جاری میلادی ابعاد آن گسترش یافته است.
یک فرمانده ارشد سپاه پاسداران مرداد امسال در واکنش به احتمال تخلیه نفتکش توقیف شده ایران تاکید کرد «اگر دشمنان حماقت کرده و آن را تخلیه کنند، مقابله بهمثل خواهیم کرد.»
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران نیز ۲۹ تیرماه گفته بود که «اگر شرکتی بخواهد نفت ما را از نفتکش توقیف شده خالی کند ما آن شرکت را مسئول میدانیم.»
وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، شهریور ماه امسال، استقرار نیروهای ایالات متحده در منطقه خلیج فارس را پاسخی شایسته به اقدامات «تهدیدآمیز جمهوری اسلامی» خواند و تصریح کرد تا زمانی که شاهد «کاهش سطح تهدید» نباشیم، دلیلی ندارد که نیروهای خود را از منطقه خارج کنیم.
آمریکا و متحدانش از سال ۲۰۱۹ محمولههای نفتی ایران را توقیف کردهاند. این امر منجر به یک سری حملات در خاورمیانه شد که به واکنش جمهوری اسلامی نسبت داده شده است. همچنین ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران چندین کشتی را در آبهای خاورمیانه از جمله خلیح فارس توقیف کردند.