رابرت پالادینو، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در پیامی در توئیتر از دستگیری کارگران فولاد در ایران به دلیل درخواست پرداخت حقوق خود ابراز تاسف کرد و گفت رژیم حاکم بر ایران همواره حقوق مردم را نقض میکند.
آقای پالادینو در این پیام که روز ۲۶ آذر ماه منتشر شده می گوید: «دیروز، رژیم ایران کارگران فولادی را که فقط درخواست داشتند حقوقشان پرداخت شود دستگیر کرد. متاسفانه این همان روشی است که رژیم همواره حق مردم ایران را نقض کرده است. ایالات متحده از حقوق مشروع آنها حمایت می کند. مردم ایران حق دارند در صلح و برخورداری از کرامت زندگی کنند.»
این توئیت همچنین با هشتگهایی چون کارگران و صدای آنها باشیم، همراه شده است.
براساس گزارشهای رسیده، اتحادیه آزاد کارگران ایران اعلام کرد که تا ظهر دوشنبه تعداد کارگران بازدشت شده شرکت گروه ملی فولاد اهواز به ۳۱ نفر رسیده است.
پیش از این اعلام شده بود دست کم ۱۵ کارگر از نیمه شب یکشنبه، در پی هجوم نیروهای امنیتی به خانههایشان بازداشت شده و به مکان نامعلومی منتقل شدهاند.
گزارشها حاکی از بازداشت میثم علی قنواتی، عیسی مرعی، امین علوانی، مرتضی اکبریان، طارق خلفی، مسعود عفری، جعفر سبحانی، مصطفی عبیات، غریب حویزاوی، کریم سیاحی، حامد باصری، حافظ کنعانی، حامد جودکی، حسین داودی، کاظم حیدری، یاسر ابراهیمیان، مجید جنادله، کوروش اسماعیلی، علی عقبا، محسن بلوطی، محمد پورحسن، محسن پهباتی، سید حبیب طباطبائی، جاسم رومزی، علی اتمامی، سیدعلی جوادپور، جواد غلامی، عبدالرضا دستی، سیداحمد سید نور، فریبرز شیخ رباط، و احسان یوسفی از جمله کارگران فولاد است.
پیش از این مدیرعامل شرکت فولاد اهواز در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا بازداشت کارگران فولاد را تایید کرده بود. هنوز از وضعیت و اتهامات کارگران بازداشت شده خبری در دست نیست.
بر اساس گزارشها ورود نیروهای امنیتی در نیمه شب یکشنبه بدون ارائه حکم بوده است. ماموران برای بازداشت کارگران بیشتری نیز اقدام کرده بودند، اما به دلیل حضور نداشتن آنها، موفق به بازداشت این کارگران نشدند. از سوی دیگر گفته میشود بسیاری از کارگران به ناچار شب را در خیابانهای اهواز گذراندند تا بازداشت نشوند.
کریم سیاحی از جمله کارگرانی بود که بارها با سخنرانی در تجمعات اعتراضی انتقادهایی را نسبت به مسئولان جمهوری اسلامی مطرح کرده بود.
کارگران فولاد اهواز بیش از یک ماه است که در حال اعتصاب و برگزاری تجمعات اعتراضی هستند. این کارگران پیش از این با پوشیدن کفن نیز برای اعتراض به خیابانهای شهر اهواز آمدند. آنها خواهان راهاندازی تولید، بازگرداندن مالکیت این مجتمع از بانک ملی به دولت، و پرداخت کامل دستمزدهای معوقه خود هستند.