بررسی تهدید موشکی ایران در کمیته فرعی مجلس نمایندگان آمریکا

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

کمیته فرعی امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در امور خاورمیانه، برای بررسی تهدید موشک‌های بالیستیک ایران، روز چهارشنبه با حضور چند تن از کارشناسان تشکیل جلسه داد. آنچه عمدتا در این جلسه عنوان شد، نگرانی نمایندگان از مطرح نشدن برنامه موشکی ایران در مذاکرات اتمی جاری با آن کشور بود.

ایلینا راس لیتنن رییس جمهوریخواه این جلسه در انتقاد از دولت ایالات متحده گفت دولت باراک اوباما بخاطر مذاکرات اتمی، برنامه موشک‌های بالیستیک تهران را خارج از محدوده مذاکرات تعیین کرده، اما بخاطر لغو تحریم‌های شورای امنیت، همه چیز را به مساله اتمی ارتباط می‌دهد، چون می‌خواهد هر چه بیشتر تحریم‌ها علیه ایران را لغو کند.

به گفته خانم راس لتینن «بسیاری موارد غفلت در مذاکرات اتمی دولت اوباما و گروه ۵+۱ با ایران دیده می‌شود که موجب نگرانی بسیاری از این مذاکرات شده است. ولی شاید بزرگترین ناتوانی آن، محدود کردن مذاکرات به برنامه اتمی و حذف همه فعالیت‌های نامشروع دیگر ایران است؛ که شاید مهمترین آن، ادامه پیشرفت برنامه موشک‌های بالیستیک از سوی تهران است.»

تد دویچ نماینده ارشد دموکرات نیز در مورد اهمیت حفظ تحریم‌ها علیه برنامه موشکی ایران صحبت کرد و گفت «ما می‌دانیم که سیستم تحریم‌های ما پیچیده است، ولی حالا گفتن این که تحریم‌های برنامه موشکی بالیستیک تنها اهرمی برای آوردن ایران به میز مذاکره بوده، اشتباه بزرگی است و باید این تحریم‌ها به جای خود باقی بماند و اجرا شود.»

تد دویچ در ادامه افزود «رژیم ایران چه با بمب اتمی، و چه بدون آن، فوق العاده خطرناک است و به بی‌ثبات سازی سراسر منطقه ادامه می‌دهد.»

کارشناسان حاضر در جلسه هم به اتفاق از اهمیت برنامه موشک‌های بالیستیک ایران، و نیز جدا نکردن آن از هدف ایران در برنامه هسته‌ای آن کشور صحبت کردند.

رابرت جوزف عضو ارشد مؤسسه ملی سیاست عمومی و معاون پیشین وزارت خارجه در امور کنترل تسلیحاتی و امنیت بین‌المللی، گفت از دیدگاه او اشتباه است که برنامه موشک‌های بالستیک و سلاح هسته‌ای ایران را از هم مجزا کرد.

«در واقع رابطه برنامه موشکی و اتمی ایران درارتباط با توانایی ایران به تولید سلاح اتمی در کوتاه مدت بسیار مهم است. به همین دلیل ناتوانی در محدودیت برنامه موشک‌های بالیستیکی را باید یکی از نقائص توافق احتمالی اتمی با ایران منظور کرد.»

اد رویس رییس کمیته روابط خارجی نیز در این جلسه تاکید کرد که برنامه موشکی ایران بخشی از شالوده و زیربنای برنامه سلاح هسته ای است، و به همین دلیل کنگره برنامه موشک‌های بالستیکی ایران را درست در کنار برنامه هسته‌ای و بخشی از آن تعیین و تحریم کرده است.