آمریکا از چین خواست در اعتراضات هنگ کنگ خویشتن داری نشان دهد

معترضان در هنگ کنگ برای پنجمین روز پیاپی با نادیده گرفتن هشدارهای دولت به خیابان ها آمدند و تهدید کردند اگر تا روز چهارشنبه درخواست آنان برآورده نشود، اقدام به نافرمانی مدنی می کنند.

آمریکا از چین خواست در هنگ کنگ از خود خویشتن داری نشان دهد. هزاران نفر از دموکراسی خواهان در هنگ کنگ در اعتراض به تصمیم پکن برای محدود کردن نامزدهای انتخاباتی به خیابان ها آمده اند.

پکن می گوید در انتخابات رهبری ۲۰۱۷ هنگ کنگ تنها نامزدهایی می توانند شرکت کنند که به تایید یک شورای حامی پکن برسند. این تصمیم هزاران نفر از مردم هنگ کنگ را خشمگین کرده است.

پلیس هنگ کنگ برای متفرق کردن معترضان گاز اشک آور پرتاب کرده است. معترضان با نادیده گرفتن هشدارهای دولت برای ترک خیابان ها، مرکز مالی هنگ کنگ را مسدود کرده اند.

دولت چین می گوید اعتراضات غیرقانونی است. این شدیدترین اعتراضات شهروندان هنگ کنگ از زمان انتقال کنترل این منطقه به چین در سال ۱۹۹۷ است. هنگ کنگ پیش از آن متسعمره بریتانیا بود.

بریتانیا خواستار مذاکرات «سازنده» در هنگ کنگ شده است که به پیشرفت معنی دار دموکراسی منجر شود.

در واشنگتن، کاخ سفید گفت مشروعیت رئیس اجرایی هنگ کنگ در صورتی پس از انتخابات بیشتر می شود که ساکنان آن منطقه بتوانند حق انتخاب واقعی داشته باشند.

اما سخنگوی وزارت امورخارجه چین در یک کنفرانس خبری در پکن گفت «هنگ کنگ، هنگ کنگِ چین است.» او گفت چین قویا با «هر گونه حمایت» کشورهای خارجی از آنچه «اعتراضات غیرقانونی» خواند، مخالف است.

جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید از معترضان خواست به طور مسالمت آمیز نظر خود را اعلام کنند و مقامات هنگ کنگ خواست که خویشتنداری نشان دهند.

برخی اعتراضات تحت رهبری دانشجویان در هنگ کنگ را «انقلاب چتر» نامیده اند. معترضان از چتر برای جلوگیری از تابش نور خورشید و برای حفاظت خود از اسپری فلفل پلیس استفاده می کنند.