اوباما: خطر شیوع گسترده ابولا در آمریکا «خیلی، خیلی کم است»

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا گفت اگر همه اقدامات مراقبتی لازم انجام شود، خطر شیوع گسترده ویروس ابولا در آمریکا «خیلی، خیلی کم است.»

آقای اوباما روز چهارشنبه در جلسه کابینه دولت خواستار آن شد که یک تیم پزشکی فدرال فورا در هر بیمارستانی که یک بیمار مبتلا به ابولا شناسایی می شود، مستقر شود تا اطمینان حاصل شود که تمامی گام های پیشگیرانه لازم برداشته می شود.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین بر لزوم واکنش های جهانی قوی تر به شیوع ابولا و کمک های بیشتر به کشورهای کانون شیوع این بیماری، یعنی گینه، لیبریا و سیرالئون تاکید کرد.

پیشتر، شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیه ای گفت دنیا نتوانسته واکنشی کافی به بحران ابولا در غرب آفریقا نشان دهد.

سازمان بهداشت جهانی روز چهارشنبه گفت وضعیت شیوع ابولا در غرب آفریقا در حال بدتر شدن است. این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد گفت شیوع ابولا در منطقه «گسترده و مداوم» است.

در سیرالئون تنها طی ۱۰ روز گذشته، ۴۲۵ مورد جدید ابولا شناسایی شده است. سازمان بهداشت جهانی گفت در گینه، شدت شیوع ابولا افزایش یافته است.

با این حال در نیجریه و سنگال گزارش های مثبتی از مبارزه با ابولا منتشر شده است. در صورتی که در نیجریه و سنگال طی ۴۲ روز ِلازم، مورد جدیدی از ابولا شناسایی نشود، سازمان بهداشت جهانی اعلام کند که این دو کشور آفریقایی از وجود ابولا پاک شده اند.

از زمان شیوع ابولا در اواخر سال گذشته میلادی تاکنون حدود ۴۵۰۰ نفر در اثر ابتلا به آن کشته شده اند. ویروس ابولا می تواند در فرد باعث تب، خونریزی، استفراغ و اسهال شود. فرد سالم می تواند در اثر تماس با ترشحات بدنی فرد بیمار به ابولا متبلا شود.