کارزار نظامی بینالمللی به رهبری آمریکا برای بازپس گرفتن مناطقی از عراق که به دست گروه شورشی «دولت اسلامی» افتاده، کشورهای مشارکتکننده را فراخواند تا اسلامگرایان افراطی را همزمان از جهتهای مختلف هدف حمله قرار دهند. به گزارش آسوشیتدپرس، ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک نیروهای آمریکایی، روز یکشنبه در جمع خبرنگاران گفت موفقیت چنین حملهای در گرو دریافت کمک بیشتر از کشورهای عرب است:
«میخواهیم آنها (داعش) هر روز صبح که چشم باز میکنند، متوجه شوند که از جهتهای مختلف فشار بیشتری روی آنهاست. وضعیت مطلوب ما این است که آنها از پنج جهت مختلف خود را هدف حمله ببینند.»
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا برای گفتگو با همتایانش در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی – ناتو – بر سر چگونگی مبارزه بینالمللی با «دولت اسلامی» در کرواسی به سر میبرد. ژنرال دمپسی بر اهمیت مشارکت تعداد هرچه بیشتری از کشورهای عرب در جنگ علیه داعش تأکید کرد و گفت بدون این همکاری، مبارزه نظامی به مرحله بعدی نخواهد رسید. وی افزود تصویب طرح حمله نظامی به داعش در عراق، مستلزم مشارکت کشورهای عرب است.
رئیس جمهوری آمریکا هفته گذشته در جریان این طرح قرارگرفت ولی هنوز آن را تصویب نکرده است. آقای اوباما روز یکشنبه در ستون نظرات روزنامه تامپابِی تایمز، چاپ فلوریدا، نوشت: «این [جنگ علیه داعش] جنگِ آمریکا به تنهایی نیست و نخواهد بود. برای همین است که به تلاش برای تشکیل یک ائتلاف بزرگ بینالمللی ادامه میدهیم.» وی بدون ذکر نام کشورها یا نقشی که قرار است برعهده بگیرند گفت کشورهای عرب پیشنهاد کمک دادهاند.
سامانتا پاور، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل میگوید دولت آمریکا از پیشرفت روند شکلگیری ائتلاف علیه داعش خرسند است. وی در مصاحبه با برنامه «ملاقات با مطبوعات» شبکه تلویزیونی اِنبیسی گفت هر روز کشورهای بیشتری متعهد همکاری در این زمینه میشوند.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا میگوید امضای آقای اوباما بر کارزار نظامی علیه داعش در عراق و سوریه، عملیات را به مرحله جدیدی میبرد؛ و ائتلاف را قادر میسازد تا هواپیماهای جنگی بیشتری را به جنگ آن گروه بفرستد. ژنرال دمپسی هفته گذشته گفته بود تنها نیمی از تیپهای ارتش عراق – که توسط نیروهای آمریکایی آموزش دیدهاند – برای جنگیدن در کنار آمریکا مناسباند، و در مصاحبه روز یکشنبه گفت شورشیان افراطی در نیم دیگر تیپهای ارتش عراق نفوذ کردهاند. وی بیشتر تأکید خود را روی عملیات نظامی در عراق گذاشت و گفت میخواهیم به جای حملات مقطعی، عملیات مداوم داشته باشیم.
بعضی از همسایگان عراق، از جمله اردن و عربستان گفتهاند از عملیات آمریکا در عراق حمایت میکنند. تا کنون تنها فرانسه تنها متحد آمریکاست که در عمل در عراق دست به حملات هوایی زده است.