افزایش قیمت انسولین در آمریکا منجر به تشکیل یک پرونده فدرال علیه سه شرکت واسطه بزرگ کشور شد

کمیسیون فدرال تجارت آمریکا با هدف حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان تشکیل شده است

کمیسیون فدرال تجارت آمریکا از سه واسطه بزرگ دارویی ‌کشور شکایت کرد و آنها را متهم کرده است که در فضایی «غیررقابتی»، بیماران مبتلا به دیابت را به سمت انسولین با قیمت بالاتر می‌کشانند تا امتیازاتی به ارزش میلیون‌ها دلار از شرکت‌های تولیدکننده دارو دریافت کنند.

این پرونده زیرمجموعه‌های «گروه یونایتد هلث»، «سی‌وی‌اس» و «سیگنا» را متهم کرده که به صورت غیرمنصفانه‌‌ای محصولات انسولین با قیمت پایین‌تر را از لیست داروهای تحت پوشش بیمه حذف می‌کنند.

کاهش قیمت دارو هدف مهمی برای دولت بایدن بوده است و کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا و نامزد حزب دموکرات در انتخابات پیش روی ریاست‌جمهوری نیز همواره روی کار کردن جهت منافع بیماران و به ویژه کاهش قیمت انسولین در مبارزات انتخاباتی خود تأکید کرده است.

سه شرکتی که این پرونده به آنها اشاره می‌کند با هم ۸۰درصد از کل نسخه‌ها در آمریکا را می‌پیچند.

این سه شرکت در بیانیه‌هایی، شکایت را «بی‌اساس» خواندند و از روند تجاری خود دفاع کردند و گفتند که قیمت انسولین را برای مشاغل، اتحادیه‌ها و بیماران کاهش داده‌اند.

راهول رائو، از مدیران کمیسیون فدرال تجارت آمریکا در بیانیه‌ای این سه شرکت را «دروازه‌بانان دارو» خواند و گفت که آنها «میلیون‌ها دلار از وضعیت بیمارانی که به داروهای نجات‌بخش نیاز دارند استخراج کرده‌اند.»

او گفت: «میلیون‌ها آمریکایی مبتلا به دیابت برای زنده ماندن به انسولین نیاز دارند، با این حال برای بسیاری از این بیماران آسیب‌پذیر، هزینه‌های داروها در یک دهه گذشته به لطف شرکت‌های واسطه قدرتمند و طمعشان سر به فلک کشیده است.»

کمیسیون فدرال تجارت آمریکا که هدفش حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان است از سه سازنده اصلی انسولین یعنی شرکت «ایلای لی‌لی»، «سانوفی» و «نوو نوردیسک» شکایت نکرده است، اما از نقش آنها در آنچه که «سیستم ناکارآمد» خوانده انتقاد کرده و گفته که این حق را برای خود محفوظ می‌دارد که بعداً از شرکت‌های تولید‌کننده دارو نیز شکایت کند.