بررسی اثر احتمالی حمله موشکی جمهوری اسلامی به اسرائيل بر امنیت داخلی آمریکا

نشان وزارت امنیت داخلی آمریکا روی ساختمان آن - آٰرشیو

بر اساس ارزیابی جدید وزارت امنیت داخلی ایالات متحده، فضای تهدید در کشور به‌ویژه با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری پنجم نوامبر و تنش‌های موجود در خاورمیانه، «همچنان بالا» است.

به گزارش سی‌ان‌ان، این ارزیابی سالانه که چهارشنبه ۱۱ مهر منتشر شد، هشدار می‌دهد احتمال انواع تهدید از سوی افراط‌گرایان خشونت‌طلب، که تحت تأثیر فضای داغ سیاسی ایالات متحده قرار دارند، وجود دارد.

در این جدیدترین ارزیابی وزارت امنیت داخلی ایالات متحده، تهدیدهای خارجی و داخلی از سوی گروه‌های تروریستی و دیگرانی که از درگیری‌های خارج از کشور الهام گرفته‌اند نیز مطرح شده است.

این ارزیابی در میانه درگیری‌های گسترده در خاورمیانه منتشر می‌شود.

جمهوری اسلامی ایران پس از آن که اسرائیل حسن نصرالله رهبر حزب‌الله را کشت و وارد لبنان شد، خود را بار دیگر به‌طور مستقیم وارد این درگیری‌ها کرد و روز سه‌شنبه حدود ۲۰۰ موشک به اسرائيل شلیک کرد.

یک مقام ارشد وزارت امنیت داخلی آمریکا روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت این وزارتخانه هنوز در حال بررسی است که حمله تنش‌زای حکومت ایران به اسرائیل در روزهای اخیر چه تأثیری بر امنیت ایالات متحده خواهد داشت.

او گفت: «بدیهی است رویدادهای خاورمیانه طی ۱۲ ماه گذشته به [بدتر شدن] این تهدیدات رو به افزایش کمک کرده و همچنان به این وضعیت دامن می‌زند. ما به‌طور مداوم در تلاشیم آنچه در خارج از کشور رخ می‌دهد را ارزیابی و نظارت کنیم تا تأثیرات آن را بر امنیت داخلی کشور مشخص کنیم.»

این مقام همچنین اشاره کرد که حمله موشکی جمهوری اسلامی، به همراه نخستین سالگرد حمله تروریستی حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر، می‌تواند افراط‌گرایان خشونت‌طلب در داخل آمریکا را تحریک کند تا اقداماتی انجام دهند که ممکن است احتمال وقوع آنها در یک جدول زمانی مشخص پیش‌بینی نشده باشد.

او گفت: «ما عملاً در روزهای ابتدایی هستیم و تلاش می‌کنیم دقیقاً بفهمیم اهداف [جمهوری اسلامی] ایران چه می‌تواند باشد.»

بر اساس گزارش سی‌ان‌ان و همچنین اظهارات شماری از مقامات آمریکایی، برخی از اهداف جمهوری اسلامی و کشورهای دیگر ایجاد آشفتگی و بی‌ثباتی در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در سال ۲۰۲۴ است.

این گزارش هشدار می‌دهد: «چین، ایران و روسیه از ترکیبی از روش‌های براندازانه، اعلام‌نشده، مجرمانه و اجباری استفاده خواهند کرد تا فرصت‌های تازه‌ایی برای تضعیف اعتماد عمومی به نهادهای دموکراتیک ایالات متحده و همبستگی اجتماعی داخلی پیدا کنند.»

تهدیدها علیه انتخابات، بر اساس گزارش این وزارتخانه، به روش‌های مختلفی از جمله پخش اطلاعات نادرست از سوی عوامل خارجی که تلاش دارند رأی‌دهندگان را در مورد زمان و مکان رأی‌گیری سردرگم کنند بروز پیدا می‌کند.