لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۷

بلینکن: دولت ایالات متحده تهدیدهای جمهوری اسلامی علیه دونالد ترامپ و مقامات آمریکا را بسیار جدی می‌گیرد


آرشیو
آرشیو

وزیر امور خارجه آمریکا در مورد گزارش‌های مربوط به تلاش‌ جمهوری اسلامی ایران برای ترور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق ایالات متحده، و نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، گفت که دولت آمریکا به دقت این موضوع را دنبال می‌کند.

آنتونی بلینکن که روز چهارشنبه چهارم مهر با شبکه خبری «ان‌بی‌سی» گفتگو می‌کرد، افزود که دولت آمریکا تهدیدهای جمهوری اسلامی علیه مقامات ارشد پیشین ایالات متحده مانند دونالد ترامپ و برخی مقامات کنونی دولت را «بسیار بسیار جدی» می‌گیرد و تحقیقات در این باره در جریان است.

او همچنین اشاره کرد که «اطلاعات بیشتری برای به اشتراک گذاشتن» در این مورد ندارد و تاکید کرد که دولت ایالات متحده با دقت این موضوع را دنبال می‌کند.

مقام‌های اطلاعاتی ایالات متحده روز سه‌شنبه سوم مهر دونالد ترامپ را در جریان آخرین تحولات و اطلاعات مربوط به تلاش ادعایی جمهوری اسلامی برای ترور او گذاشتند.

بنابر اعلام ستاد انتخاباتی آقای ترامپ، اطلاعات مربوط به «تهدیدهای واقعی و مشخص» حکومت ایران برای سوءقصد به رئیس جمهوری پیشین و با هدف بی‌ثبات‌سازی و راه‌اندازی آشوب در آمریکا، از طرف دفتر مدیر اداره اطلاعات ملی به او داده شد.

دونالد ترامپ بامداد چهارشنبه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس»، این تحول را «تهدیدهای بزرگ ایران علیه جان من» توصیف کرد و گفت که کل ارتش ایالات متحده «مراقب و منتظر» است.

او همچنین با اشاره به تلاش‌های «بی‌نتیجه» جمهوری اسلامی در گذشته، افزود که به شدت از او محافظت می‌شود و از اقدام «کاملا دوحزبی» کنگره آمریکا در تصویب بودجه بیشتر برای سرویس مخفی، قدردانی کرد.

تاکید بلینکن بر ادامه حمایت آمریکا از اسرائیل

آنتونی بلینکن در مصاحبه با «ان‌بی‌سی» گفت که ایالات متحده روابط طولانی و امنیتی با اسرائیل دارد و با حمایت کامل از این کشور در مقابل دشمنان زیادی که دارد، نوعی بازدارندگی ایجاد می‌کند.

او این بازدارندگی را برای اجتناب از جنگ با اهمیت دانست.

وزیر امور خارجه ایالات متحده درباره حملات گسترده اسرائیل به مواضع گروه حزب‌الله لبنان گفت که باید این تحولات را در چهارچوب مشکل «بزرگ و مشروعی» که اسرائیل دارد، در نظر گرفت.

آقای بلینکن افزود: پس از حمله هولناک ۱۵ مهر سال گذشته حماس به اسرائیل، حزب‌الله در همراهی با این گروه فلسطینی با راکت به مناطق شمالی اسرائیل حمله کرد.

هر دو گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارند که در این مدت بارها از این دو گروه نیابتی پتیبانی کرده است.

به گفته وزیر امور خارجه ایالات متحده، حملات حزب‌الله باعث شد تا بیش از ۷۰ هزار اسرائیلی مجبور به ترک خانه‌های خود شوند و خساراتی به روستاها، شهرها، و منازل مسکونی، وارد شد.

او اضافه کرد که به‌دنبال پاسخ اسرائیل، شرایط مشابهی در جنوب لبنان ایجاد شد و هزاران لبنانی به ناچار خانه‌های خود را ترک کردند.

آقای بلینکن گفت که همه خواستار پایان درگیری و بازگشت به خانه‌های خود در محیطی امن هستند، و این چیزی است که اسرائیل به دنبال آن است، و افزود: بهترین گزینه برای رسیدن به این هدف، تشدید تنش و جنگ نیست.

وی با تاکید بر این موضوع که دیپلماسی بهترین گزینه برای پایان درگیری، عقب‌نشینی نیروها از مناطق مرزی، و ایجاد محیط امن است، گفت که تلاش‌ها برای دست‌یابی به توافق در این زمینه در جریان است.

آنتونی بلینکن به این پرسش مصاحبه‌کننده که عملکرد اسرائیل نشان می‌دهد که توجهی به دیپلماسی ندارد پاسخ داد چیزی که ما اکنون بر روی آن متمرکز هستیم، از جمله با بسیاری از شرکای خود در مجمع عمومی سازمان ملل، جهان عرب، اروپاییان و دیگران، طرحی برای تنش‌زدایی و دوباره اطمینان از بازگشت مردم به خانه‌های خود است.

وزیر امور خارجه ایالات متحده اشاره کرد: اما اگر قرار باشد یک جنگ تمام عیار رخ دهد که برای جلوگیری از آن تلاش می کنیم، مشکل را حل نمی کند و اضافه کرد: بعید است که در صورت وقوع یک جنگ تمام عیار، مردم بتوانند به خانه‌های خود بازگردند.

آقای بلینکن در بخش دیگری از این مصاحبه با اعلام این موضوع که حزب‌الله لبنان یک سازمان تروریستی است که به توافق‌های گذشته عمل نکرد، سلاحش را زمین نگذاشت، و به حملاتش به اسرائیل ادامه داد، گفت که پاسخ به حزب‌الله لبنان، هدفی مشروع برای اسرائیل است.

وی با این همه افزود که مذاکره بهترین گزینه موجود محسوب می‌شود، زیرا گسترش درگیری و یک جنگ فراگیر در منطقه، مشکل را حل نخواهد کرد.

وزیر امور خارجه ایالات متحده همچنین درباره مذاکرات آتش‌بس در غزه گفت طرحی با ۱۸ ماده به اسرائیل و حماس ارائه شده که در ۱۵ مورد با موافقت آنها مواجه شده است ولی در سه مورد اختلاف نظر وجود دارد.

او افزود که در هفته‌های اخیر، حماس مواضع سختی را اتخاذ کرده و حاضر نیست درباره اختلافات گفتگو کند، و از طرفی اسرائیل نیز باید تصمیم‌های دشواری بگیرد، ولی خط پایان دیده می‌شود و در صورت برداشتن گام‌های سازنده از سوی دو طرف، توافق به دست خواهد آمد.

آنتونی بلینکن در پایان گفت که جو بایدن در ماه‌های پایانی دولت خود که می‌تواند موقعیت مناسبی برای رسیدن به توافقی در منطقه باشد، برای برقراری آتش‌بس و صلح تلاش می‌کند.

وی همچنین در مصاحبه‌ای که با شبکه تلویزیونی «سی‌بی‌اس» انجام داد، گفت مشکلی که ما در حال حاضر داریم این است که سینوار، رهبر حماس، از یک جنگ فرسایشی بی‌پایان صحبت می‌کند. حال، اگر او واقعاً به فکر مردم فلسطین باشد، این توافق را به خط پایان خواهد رساند.

وزیر امور خارجه ایالات متحده با تاکید بر این نکته که «مسئله، اراده سیاسی است»، اضافه کرد: این اراده سیاسی ابتدا باید توسط حماس نشان داده شود که ما آن را طی دو هفته گذشته ندیده‌ایم.

به گفته آقای بلینکن، اسرائیل نیز باید برای ئایان دادن به درگیری در غزه تصمیمات سختی اتخاذ کند، اما باید دید که حماس واقعا جدی است یا خیر.

ادامه پشتیبانی از اوکراین

وزیر امور خارجه ایالات متحده همچنین در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «ای‌بی‌سی» بر ادامه پشتیبانی آمریکا از اوکراین در مقابله با تهاجم روسیه تاکید کرد.

او با اشاره به کمک‌های مالی و نظامی ایالات متحده به اوکراین پس از آغاز تهاجم روسیه در پنجم اسفند سال ۱۴۰۰ گفت این موضوع مانع از تصرف اوکراین و حذف آن از روی نقشه شد و اوکراینی‌ها توانستند روس‌ها را عقب برانند.

آنتونی بلینکن افزود: از آن زمان، هر روز تلاش کرده‌ایم تا بسته به نیازهای میدان نبرد، آنچه اوکراین به آن نیاز دارد، در اختیارش گذاشته شود.

وی تاکید کرد: «ما به این کار ادامه خواهیم داد» و گفت: چالش کنونی این است که نه تنها ما، بلکه بیش از ۵۰ کشور اطمینان یابیم که اوکراین می‌تواند یک کشور مستقل و قوی باشد که از نظر نظامی، اقتصادی و دموکراتیک بر روی پای خود بایستد.

XS
SM
MD
LG