اندیشکده بروکینگز روز پنجشنبه میزبان نشستی درباره سیاست خارجی دولت ترامپ بود که بخشی از آن به بحث خروج آمریکا از توافق هستهای ایران موسوم به برجام و فواید و مضرات آن اختصاص داشت.
عنوان نشست کارشناسی در اندیشکده بروکینگز «آمریکا نخست، اروپا تنها؟» بود.
در این نشست که توسط ادوارد لوس از نویسندگان روزنامه فاینانشیال تایمز اداره شد، «کنت واینستین» مدیر اندیشکده هادسن به همراه سه تحلیلگر موسسه بروکینگز به نامهای «سلیا بلین»، «آماندا اسلوت» و «کونستنز استلزن مولر» حضور داشتند.
«کنت واینستین» مدیر اندیشکده هادسن در این نشست با تقدیر از تصمیمات پرزیدنت ترامپ گفت، پرزیدنت ترامپ رئیس جمهوری است که تصمیمات شجاعانه می گیرد، مانند کمک به اوکراین، و نشان می دهد که سیاست علیه روسیه دارد.
وی به کشورهای اروپایی توصیه کرد، آنها باید با یاد بگیرند و بتوانند با ترامپ کار کنند، باید این کار کردن خلاقانه باشد. آنها باید حاضر باشند امتیاز بدهند. نقطه مشترک همکاری می تواند اصلاح «سازمان تجارت جهانی باشد.
وی درباره توافق هسته ای ایران نیز گفت، رئیس جمهوری از اول هم آن را توافق بد میدانست، حالا پرسش این است که آیا توافق خوب محتمل است یا دستیابی به آن یک چالش است.
«کونستنز استلزن مولر» تحلیلگر بروکینگز نیز در این نشست گفت، ما هم اکنون شاهد شکافی در روابط بین اروپا و آمریکا هستیم. این اختلافات افزایش خواهد یافت.
«سلیا بلین» تحلیلگر بروکینگز هم گفت، خروج آمریکا از برجام نشان داد که پرزیدنت ترامپ حاضر نشد پیشنهادهای رئیس جمهوری فرانسه را برای ماندن در برجام بپذیرد.
وی افزود، بعد از خروج ترامپ از برجام، در یکی از نظرسنجی ها، ۵۵ درصد از فرانسویها از نزدیکی امانوئل ماکرون به ترامپ انتقاد داشتند، اما ماکرون به دنبال تقابل با ترامپ بر سر برجام نیست. ماکرون به دنبال تعامل بازرگانی با آمریکاست.
«آماندا اسلوت» تحلیلگر بروکینگز نیز در این نشست گفت، اگر روابط آمریکا و اروپا بد شده باشد، مقصر دو طرف هستند. اما باید گفت که اروپا و آمریکا با چالشهای مشابهی مواجه هستند؛ مانند مهاجرت و اقتصاد جهانی، که می توانند با هم کار کنند.