جو بایدن فرمان اجرایی محدودیت پذیرش پناهجو در مرز آمریکا و مکزیک را امضا کرد

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا - ۱۵ خرداد ۱۴۰۳

جو بایدن، رئیس‌ جمهوری آمریکا، روز سه‌شنبه یک فرمان اجرایی را امضاء کرد که بر اساس آن، شمار متقاضیان پناهندگی در مرز ایالات متحده و مکزیک به شدت محدود خواهد شد.

به گفته کاخ سفید، «رئیس‌ جمهوری آمریکا معتقد است ما باید مرزهای خود را امن کنیم. به همین دلیل است که او امروز از اقدامات اجرایی برای جلوگیری از هجوم مهاجرانی که به‌طور غیرقانونی از مرز جنوبی ما عبور می کنند، خبر داد.»

مقامات دولت آمریکا می‌گویند بر اساس این فرمان، زمانی که میانگین تردد روزانه از ورودی‌ها به ۲۵۰۰ مورد برسد، فرآیند بررسی درخواست‌های پناهندگی در مرز ایالات متحده و مکزیک متوقف خواهد شد و مرز تنها زمانی باز می‌شود که این تعداد به ۱۵۰۰ نفر کاهش یابد.

این فرمان از پناهندگی مهاجرانی که به‌طور غیرقانونی از مرز جنوبی وارد ایالات متحده می‌شوند جلوگیری می‌کند.

دولت بایدن می‌گوید این اقدامات دائمی نیستند و تنها زمانی اعمال خواهند شد که مرزهای جنوبی لبریز از پناهجو شوند.

او گفت: «این اقدام به ما کمک می‌کند تا کنترل مرز خود را به دست آوریم و نظم را به این فرآیند بازگردانیم. این ممنوعیت تا زمانی که تعداد افرادی که قصد ورود غیرقانونی دارند به سطحی کاهش یابد که سیستم ما بتواند به‌طور مؤثر آنها را مدیریت کند، برقرار خواهد بود.»

در بیانیه کاخ سفید همچنین خاطرنشان شده است که در این فرمان اجرایی، استثناهای بشردوستانه نیز گنجانده شده‌اند.

مدیر اجرایی پزشکان بدون مرز، معتقد است این فرمان ریاست جمهوری، افراد آسیب‌پذیر در شهرهای ناامن مکزیک را در معرض خطر جدی قرار می‌دهد.

آوریل بنوا در بیانیه‌ای گفته است فرمان اجرایی جدید نه تنها مغایر قوانین ایالات متحده و قوانین بین‌المللی است، بلکه جان و سلامت مردم را به خطر می‌اندازد.

جو بایدن این فرمان اجرایی را با استناد به ماده‌ای از قانون ۷۲ ساله مهاجرت صادر کرد، که به رئیس‌ جمهوری اختیارات گسترده‌ای می‌دهد تا از ورود هر گروهی از مهاجران به کشور، که ممکن است به ضرر منافع ایالات متحده باشند، جلوگیری کند.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا، برای اعمال شماری از سخت‌ترین اقدامات خود در مورد مسأله مهاجرت، از جمله فرمانی که به «ممنوعیت مسلمانان» شهرت یافت و در آن سفر از هفت کشور عمدتا مسلمان ممنوع شد و همچنین برای اجرای سیاست موسوم به «تحمل صفر» در برخورد با عبور غیرقانونی از مرزها که منجر به جدایی هزاران کودک از والدینشان شد، به همین ماده از قانون مهاجرت استناد کرد.

او وعده داده است که در صورت انتخاب دوباره در ماه نوامبر سال جاری، سیاست‌های سختگیرانه مهاجرتی خود را از سر بگیرد.

جو بایدن رئیس‌ جمهوری کنونی آمریکا این فرمان اجرایی را پس از آن صادر کرد که لایحه دوحزبی امنیت مرزی توسط اکثر جمهوری‌خواهان سنا و برخی از دموکرات‌ها رد شد.

دفتر مایک جانسون، رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا با صدور بیانیه‌ای گفت «لایحه امنیت مرزی» که بیش از یک سال پیش توسط جمهوری‌خواهان مجلس تصویب شد مشکل را حل می‌کرد، اما این قانون از حمایت جو بایدن و دموکرات‌های سنا برخوردار نبود.

او در بیانیه مشترکی با قانونگذاران جمهوریخواهی چون استیو اسکالیز، تام ایمر و الیز استفانیک گفت: «فرمان اجرایی رئیس‌جمهور بایدن چیزی بیش از یک ترفند سیاسی در تلاش برای تثبیت جایگاه در نظرسنجی‌های در حال نزول او نیست».

کاخ سفید می‌گوید در شرایطی که کنگره کوتاهی کرد، رئیس‌ جمهوری آمریکا برای تأمین امنیت مرزها اقدام کرد.

کاخ سفید در بیانیه‌ای گفت: «جمهوری‌خواهان در کنگره تصمیم گرفتند سیاست حزبی را بر امنیت ملی مان ترجیح دهند و دو بار علیه سخت‌ترین و عادلانه‌ترین مجموعه اصلاحات در دهه‌های اخیر رأی دادند.»