رئیس هیات جامعه تورگردانان ایران میگوید خارجیها نگران سفر به ایران هستند و اگر بیتفاوت باشیم ایران از فهرست مقاصد سفر حذف میشود.
ابراهیم پورفرج تاکید کرده که وضعیت ورود گردشگران خارجی به کشور هنوز به روال پیش از سال ۱۳۹۸ برنگشته است.
به گفته پورفرج وقایع اخیر برخی از این شرکتها و «تور اپراتورهای گردشگری» نگرانیهایی درباره سفر به ایران دارند و در حال حاضر بسیاری از «تور اپراتورهای» خارجی، ایران را از فهرست مقاصد سفر خارج کردهاند.
از نگاه این مقام صنفی در حال حاضر این خطر وجود دارد این رویه طولانی شود و پس از مدتی دیگر نامی از ایران در بین مقاصد سفر آورده نشود.
رئیس هیات جامعه تورگردانان ایران تاکید کرد: «نباید مبنای کار ما این باشد که مثلاً ۱۰۰ هزار نفر از عراق به ایران بیایند و این آمار برای ما کفایت کند و باقی بازارهای گردشگری را تعطیل کنیم.»
ورود گردشگر خارجی به ایران پس از اعتراضات پاییز سال گذشته تقریبا به صفر رسید. در همین رابطه ۱۸ مهرماه سال ۱۴۰۱ محسن حاجیسعید، رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی راهنمایان گردشگری سراسر کشور، اعلام کرده بود که در پی وقوع اعتراضات، کشورهای آلمان، اسپانیا، آفریقای جنوبی، برزیل و استرالیا تمامی تورهای گردشگری خود بهمقصد ایران را به صورت کامل لغو کردند.
این اما شروع ماجرا بود و در ادامه با بازداشت گردشگران خارجی در ایران به بهانه حضور در اعتراضات؛ نگرانیها و هشدارها در مورد سفر به ایران افزایش یافت.
در همین رابطه وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی روز هشتم مهر مدعی بازداشت ۹ تبعه اروپایی شد و آنها را به «جاسوسی و ایجاد اغتشاش» در کشور متهم کرد.
در آن زمان چندین کشور اروپایی از جمله آلمان نیز از شهروندانشان خواستهاند تا به ایران سفر نکنند و یا خاک ایران را به سرعت ترک کنند.
محسن حاجیسعید در ۱۶ آبان ماه سال ۱۴۰۱ بدون اشاره به تعداد گردشگران بازداشت شده در ایران، گفت: «متاسفانه شاهد بودیم برخی از گردشگران خارجی که تنها از روی کنجکاوی از حوادث اخیر کشور عکاسی کردهاند، دستگیر شدند.»