پیش از رایگیری روز جمعه در شورای امنیت سازمان ملل متحد بر سر قعطنامه آتشبس فوری بشردوستانه در جنگ اسرائیل و حماس، ایالات متحده - دارای حق وتو - به این نهاد متشکل از ۱۵ عضو گفت که از چنین قطعنامهای حمایت نمیکند.
رابرت وود، نماینده امور ویژه سیاسی آمریکا در سازمان ملل متحد، به شورایی که برای گزارش آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، تشکیل جلسه داد، گفت: «این فقط بذر جنگ بعدی را میکارد، زیرا حماس تمایلی به برقراری صلح پایدار ندارد.»
رای گیری شورای امنیت درباره قطعنامهای که توسط امارات متحده عربی تهیه شده بود چند ساعت تا پس از ملاقات آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، با وزرای مصر، اردن، قطر، عربستان سعودی، ترکیه و دیپلمات ارشد تشکیلات خودگردان فلسطینیها و ترکیه به تعویق افتاد.
محمد ابوشهاب معاون سفیر امارات در سازمان ملل به شورا گفت: «امروز این شورا رای خواهد داد و فرصتی خواهد داشت تا به فراخوانهای گوش خراش در سراسر جهان برای پایان دادن به این خشونت پاسخ دهد.»
ایمن صفدی، وزیر امور خارجه اردن در واشینگتن به خبرنگاران گفت که اگر شورای امنیت قطعنامه را تصویب نکند، «به اسرائیل مجوز میدهد تا به کشتار فلسطینیها در غزه ادامه دهد.»
پیشنویس قطعنامه علاوه بر درخواست آتشبس فوری بشردوستانه میگوید که از جمعیت غیرنظامی فلسطینیها و اسرائیلی باید محافظت شود و خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگانها است.
ایالات متحده بارها شورا را تحت فشار قرار داده است تا حمله ۱۵ مهر حماس به اسرائیل را محکوم کند. وود گفت که انفعال شورا در محکومیت حماس یک «شکست اخلاقی جدی» است.
تصویب، این قطعنامه حداقل به ۹ رای موافق و بدون وتوی اعضای دائم شورا نیاز دارد.
گوترش روز جمعه گفت: «من از شورا میخواهم که از اعمال هیچ فشاری برای آتشبس فوری بشردوستانه، برای حفاظت از غیرنظامیان و برای ارسال فوری کمکها دریغ نکند».
گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل روز جمعه به شورای امنیت گفت که آتشبس یک هفتهای توسط حماس نقض شد.
اردان گفت: «طنز این است که ثبات منطقه و امنیت هم اسرائیلیها و هم غزهای ها تنها با نابودی حماس امکان پذیر است، نه حتی یک دقیقه قبل از آن. بنابراین راه واقعی برای تضمین صلح تنها از طریق حمایت از کارزار اسرائیل است و مطلقاً نه با درخواست آتشبس.»
شبه نظامیان حماس با حملات ۱۵ مهر به اسرائیل دستکم ۱۲۰۰ نفر را کشتند و حدود ۲۴۰ نفر از جمله کودکان، زنان و سالمندان را به گروگان گرفتند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.