ایالات متحده و بریتانیا روز پنجشنبه ۲۴ اسفندماه خواستار بازرسی دریایی سازمان ملل برای جلوگیری از رسیدن موشکهای ساخت ایران به بنادر تحت کنترل حوثیها در غرب یمن شدند.
به گزارش گاردین رابرت وود، فرستاده ایالات متحده در سازمان ملل، در جریان نشست شورای امنیت خواستار آن شد که مکانیسم راستیآزمایی و بازرسی سازمان ملل برای مقابله با ارسال تسلیحات ایرانی به بنادر حوثیها با قدرت بیشتری ادامه یابد.
جیمز کاریوکی، معاون سفیر بریتانیا هم درخواست ایالات متحده را تکرار کرد و گفت: «بازرسی کشتیها برای توقف ورود سلاحهای غیرقانونی به مناطق تحت کنترل حوثیها و در عین حال حفظ جریان کالا به یمن، اساسی است.»
مکانیسم راستیآزمایی و بازرسی سازمان ملل در سال ۲۰۱۶ راهاندازی شد تا خواستههای عربستان سعودی برای جلوگیری از قاچاق سلاح در داخل تجهیزات بشردوستانه به مقصد یمن را برآورده کند.
براساس گزارش گاردین در حالی که مقامات آمریکا و بریتانیا در سازمان ملل، خواستار دخالت مستقیم این سازمان در کنترل حملات حوثیها بودند نمایندگان چین و روسیه اصرار داشتند که ایالات متحده و بریتانیا مجوز لازم برای انجام حملات مکرر به سایتهای موشکی حوثی ها را ندارند.
نیروهای آمریکایی اواخر دیماه امسال با توقیف یک کشتی در خلیج عدن، قطعات ساخت موشک و دیگر تسلیحات ساخت ایران که در حال ارسال برای حوثیهای یمن بود را توقیف کردند.
مقامات جمهوری اسلامی ضمن تایید حمایت از گروههای نیابتی خود در خاورمیانه از جمله حوثیها، هرگونه دخالت در اقدامات نظامی آنها را رد کرده و میگویند که این گروههای اسلامگرا، مستقلا اقدام میکنند.