توقف کمک‌رسانی به غزه پس از تصرف گذرگاه مرزی رفح توسط اسرائیل

فلسطینی‌ها در حال دریافت غذاهای پخته شده سازمان خیریه «أشپزخانه مرکزی جهان» در غزه - آرشیو

سازمان ملل متحد و دیگر نهاد‌های بین‌المللی کمک‌رسانی می‌گویند با بسته شدن دو گذرگاه رفح و کرم شالوم به سمت جنوب غزه عملا ارتباط این منطقه با کمک‌های خارجی قطع شده است. آنها همچنین می‌گویند که فروشگاه‌‌های بسیار کمی در داخل غزه فعالیت دارد.

نیروهای اسرائیلی روز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت گذرگاه اصلی مرزی بین مصر و جنوب غزه (گذرگاه رفح) را تصرف کردند.

با این اقدام یکی از مسیرهای اصلی ارسال کمک‌های حیاتی به منطقه محاصره شده فلسطینی مسدود شد. این در حالی است که پیش از بسته شده این گذرگاه‌ها هم نهادهای بین‌المللی هشدار داده بودند که غزه در شرایط وخیم و در آستانه قحطی قرار دارد.

اسرائيل پس از حمله حماس به گذرگاه کرم شالوم، که بنا بر گزارش‌ها به زخمی شدن چند اسرائيلی منجر شد، این گذرگاه را بست.

این در حالی است که حماس، اسرائیل را به تلاش برای تضعیف تلاش‌ها برای تضمین آتش‌بس در جنگ غزه متهم می‌کند.

منابع هلال احمر در مصر نیز گفتند که ارسال محموله‌های کمک‌های انسانی به طور کامل متوقف شده است.

گذرگاه رفح با مصر و گذرگاه کرم شالوم با اسرائیل، نقاط مهمی برای ورود غذا، دارو و سایر تدارکات هستند که جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه وابسته به آن است. به گزارش آسوشیتدپرس این دو گذرگاه دست‌کم در دو روز گذشته بسته بوده‌اند، اگرچه گذرگاه کوچکتر ارز (بیت حانون) بین اسرائیل و شمال غزه به کار خود ادامه می‌دهد.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی و بازگرداندن گروگان‌ها آغاز کرد.

در جریان مذاکراتی که با میانجی‌گری ایالات متحده، قطر، و مصر انجام شد بیش از ۱۰۰ گروگان ربوده‌شده آزاد شدند. هنوز ١٣٣ گروگان اسرائیلی در اسارت حماس در غزه هستند و اسرائیل معتقد است دست‌کم ۲۰ تن از آنها جان خود را از دست داده‌اند.

مقامات حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر (۷ اکتبر) چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان، حمله‌ای اینچنین را بارها تکرار خواهند کرد.

اسرائیل بارها حماس را به استفاده از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی متهم کرده است.

ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.