اسرائیل روادید نماینده سازمان ملل را تمدید نکرد؛ هیستنگز ناچار به ترک سرزمین‌های فلسطینی شد

سخنگوی سازمان ملل متحد روز دوشنبه اعلام کرد که لین‌ هیستینگز، هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در سرزمین‌های فلسطینی، پس از تمدید نشدن روادید او توسط اسرائیل، سرزمین‌های فلسطینی را ترک کرده است.

الی کوهن، وزیر خارجه اسرائیل ۱۵ آذر گفت که نماینده سازمان ملل که در شرق بیت‌المقدس مستقر است، تنها دو هفته مهلت دارد تا خاک اسرائیل را ترک کند.

به گزارش سی‌ان‌ان، لین هستینگز به عنوان معاون هماهنگ‌کننده ویژه روند صلح خاورمیانه و هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل در سرزمین‌های فلسطینی فعالیت می‌کرد.

استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد، روز دوشنبه در یک نشست خبری گفت که لین‌ هیستینگز روز شنبه این کشور را ترک کرد.

همزمان الی کوهن، وزیر امور خارجه اسرائیل در اوایل ماه جاری گفته بود که اسرائیل به دلیل «سوگیری سازمان ملل»، روادید لین‌ هیستینگز را تمدید نخواهد کرد.

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد گفت که ریک پیپرکورن، نماینده سازمان بهداشت جهانی در در سرزمین‌های فلسطینی، موقتا به عنوان هماهنگ‌کننده ویژه و مقیم، مدیریت کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل را عهده‌دار خواهد شد.

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: «دبیر کل از خانم هیستینگز به خاطر فداکاری و حرفه‌ای بودن و استقلال و بی‌طرفی ـ که او به طور مداوم در نقش خود نشان داد ـ تشکر می‌کند.»

پیش‌تر الی کوهن، وزیر خارجه اسرائیل در ۱۵ آذر با انتشار پستی در حساب کاربری ایکس خود نوشت: «کسی که قتل عام ۱۲۰۰ اسرائیلی، ربودن افراد مسن و نوزادان، شکنجه و تجاوز وحشتناک و استفاده از مردم غزه‌ به عنوان سپر انسانی را محکوم نمی‌کند، بلکه اسرائیل، یک کشور دموکراتیک که از شهروندان خود دفاع می‌کند را محکوم می‌کند، نباید در سازمان ملل خدمت کند و دیگر حق ورود به اسرائیل را نخواهد داشت.»

هیستینگز همزمان با خودداری از محکوم کردن اقدامات حماس، صراحتا از حمله اسرائیل به غزه انتقاد کرده و خواستار افزایش کمک‌های بشردوستانه به غزه شده است.

شبه‌نظامیان حماس در حمله تروریستی ۱۵ مهر به اسرائیل حداقل ۱۲۰۰ نفر را کشتند و حدود ۲۴۰ نفر از جمله کودکان، زنان و سالمندان را به گروگان گرفتند. اسرائیل با فراخوان برای ریشه‌کن کردن حماس حملات هوایی، دریایی و زمینی به غزه را آغاز کرد.

ایالات متحده، کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌اند.