سه کشور اروپایی با پیشنهاد بریتانیا برای تشکیل نیروی مشترک حفاظت دریایی در خلیج فارس موافقت کردند

یک روز پس از خواست وزیر خارجه بریتانیا برای تشکیل یک نیروی حفاظت از امنیت کشتیرانی در خلیج فارس و تنگه هرمز، سه کشور اروپایی موافقت اولیه خود را این پیشنهاد بریتانیا اعلام کردند.

خبرگزاری رویترز سه شنبه یکم مرداد گزارش داد که فرانسه، ایتالیا و دانمارک حمایت اولیه خود را از طرح بریتانیا برای تشکیل نیروی حفاظت دریایی اروپایی که سه روز پس از توقیف نفتکش بریتانیایی توسط ایران مطرح شد، اعلام کردند.

حمایت از طرح بریتانیا پس از آن رخ داد که کشورهای اروپایی به پیشنهاد مشابه دولت ایالات متحده در ماه گذشته تمایلی نشان ندادند.

یکی از دیپلمات‌های ارشد اروپایی به رویترز گفت: «پیشنهاد بریتانیا، در مقایسه با پیشنهاد واشنگتن، حل این موضوع را آسانتر می کند.» او اضافه کرد: «آزادی کشتیرانی یک اولویت است. این طرح با کارزار فشار حداکثری بر ایران که آمریکا در نظر دارد، فرق می‌کند.»

همچنین ببینید: فرانسه، بریتانیا و آلمان برای نظارت بر امنیت کشتیرانی در خلیج فارس همکاری می‌کنند

جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا روز دوشنبه خواستار تشکیل یک نیروی دریایی اروپایی جهت حفاظت از کشتیرانی آزاد و عبور امن از تنگه هرمز شده بود تا با آنچه که «دزدی دریایی ایران خواند»، مقابله کند.

وزیر خارجه بریتانیا پس از حضور در جلسه کمیته اضطراری دولت بریتانیا، در پارلمان این کشور حاضر شد و این طرح را به عنوان تصمیم دولت بریتانیا برای نحوه پاسخ به اقدام ایران در توقیف کشتی بریتانیایی «استنا ایمپرو» تشریح کرد.

همچنین ببینید: پمپئو: ایران دست به راهزنی دریایی در سطح حکومتی زده است

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران روز جمعه ۲۸ تیر توقیف نفتکش بریتانیایی «استنا ایمپرو» را اعلام کرد. این نفتکش از بندر فجیره امارات متحده عربی به مقصد الجبیل در عربستان سعودی در حرکت بود.

مایک پمپئو در مورد اقدامات ایران در نزدیکی تنگه هرمز و توقیف نفتکش بریتانیایی گفته بود که ایران حالا دست به راهزنی دریایی در سطح حکومتی زده و یک کشتی که در حال حرکت در آب‌های بین‌المللی است را توقیف می‌کند.

پیشتر، در پی توقیف یک نفتکش ایران از سوی مقام‌های جبل‌الطارق و با کمک نیروی دریایی بریتانیا، مقام‌های جمهوری اسلامی تهدید کرده بودند که این کار را بی‌پاسخ نخواهند گذاشت.

مقامات بریتانیا و جبل الطارق اعلام کردند که این کشتی حامل نفت برای سوریه بود، از این رو تحریم‌های اروپا را نقض کرده بود.