نبرد چین و آمریکا در حوزه تراشه‌های کامپیوتری بالا می‌گیرد

نمونه‌هایی از تراشه‌های کامپیوتری با قدرت پردازش بالا

ایالات متحده قصد دارد تا ارسال تجهیزات ساخت تراشه‌های کامپیوتری فوق‌پیشرفته به چین را محدود کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، طرح محدود کردن ارسال تجهیزات ساخت تراشه‌های کامپیوتری به چین با هدف صیانت از شرکت‌های آمریکایی و کاهش سرعت پیشرفت چین در حوزه‌ نیمه‌رساناهای با قدرت پردازش بالا است.

اگرچه این اقدام به نظر می‌رسد که احتمالا غول فن آوری حافظه «یانگتزه» چین را هدف قرار گرفته است اما منابع آگاه که نخواسته‌اند نامشان فاش شود می‌گویند که اگر دولت جو بایدن دست به این اقدام بزند، شرکتهای عظیم سازنده تراشه حافظه در کشور کره جنوبی، شامل «سامسونگ» و «اس.کی.هاینیکس» نیز متحمل زیان خواهند شد.

سامسونگ دارای دو کارخانه بزرگ در خاک چین است و اس.کی.هاینیکس نیز در حال گذران مراحل خرید کارخانه تولید تراشه‌های کامپیوتری اینتل در چین است.

به باور کارشناسان کنترل صادرات، در صورت نهایی شدن و تصویب این اقدام، این نخستین تلاش آمریکا در جهت محدود کردن صدور تجهیزات ساخت تراشه‌های کامپیوتری فوق‌پیشرفته حافظه به چین خواهد بود.

کارشناسان تصریح می‌کنند که چنین اقدامی در راستای دیدگاهی گسترده تر پیرامون امنیت ملی آمریکا است.

در آمریکا تنها دو شرکت «وسترن دیجیتال» و «مایکرون تکنولوژی» تراشه حافظه NAND تولید می‌کنند. این نوع از تراشه در وسایلی همانند تلفن‌های هوشمند و رایانه های شخصی و مراکز گردآوری اطلاعات در شرکتهای عظیمی چون آمازون، فیس بوک و گوگل، مورد استفاده دارد.

یک سخنگوی وزارت تجارت آمریکا در پاسخ به پرسشی در مورد اقدام احتمالی آمریکا بدون تایید این اقدام گفت که «تلاش دولت پرزیدنت بایدن بر خدشه دار کردن ساخت نیمه‌هادیهای پیشرفته توسط چین متمرکز است تا از این طریق، خطرات قابل ملاحظه‌ای که متوجه امنیت ملی آمریکا است مهار گردد.»

تنش‌های میان ایالات متحده و چین در حوزه فن‌آوری در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، سلف آقای بایدن، شدت گرفت و همچنان ادامه‌ دراد.

کنگره آمریکا اخیراً لایحه‌ای را تصویب کرده است که بر اساس آن، میلیاردها دلار در صنعت تولید داخلی تراشه‌های کامپیوتری سرمایه گزاری می‌شود تا آمریکا از رقابت با چین در این حوزه عقب نیافتد.