ترکیب اولیه کابینه ترامپ؛ حمایت از مردم ایران و فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی

ترکیب اولیه کابینه ترامپ؛ چشم‌انداز سیاست آینده آمریکا در قبال ایران 

همزمان با سکوت علی خامنه‌ای و تغییر لحن مقامات جمهوری اسلامی بعد از راهیابی مجدد دونالد ترامپ به کاخ سفید و با معرفی برخی افراد کلیدی کابینه او، کارشناسان از حمایت حداکثری آمریکا از مردم ایران همزمان با فشار حداکثری به حکومت می‌گویند.

دو گزینه ترامپ برای سمتهای وزارت امور خارجه و مشاور امنیت ملی کاخ سفید، نشان می‌دهد این دو چهره در گذشته، بارها علیه مقامات جمهوری اسلامی موضع‌گیری و از اعتراضات مسالمت‌آمیز مردم ایران حمایت کرده‌اند.

بهنام طالب‌لو، پژوهشگر ارشد در بنیاد دفاع از دموکراسی روز سه‌شنبه ۲۲ آبان درباره چشم‌انداز کابینه دونالد ترامپ در تقابل با جمهوری اسلامی و آینده مردم ایران به صدای آمریکا گفت: «کابینه دولت آینده ترامپ در حال شکل‌گیری است اما همین تعداد افراد معرفی شده نشان می‌دهد این افراد طرفدار سیاست حمایت حداکثری از مردم ایران و فشار حداکثری به جمهوری اسلامی و سران حکومت ایران هستند.»

او با اشاره به تقابل دولت پیشین دونالد ترامپ با سیاستهای هسته‌ای جمهوری اسلامی افزود: «اولویت دولت ترامپ برای حل این مشکل در ابتدا دیپلماتیک خواهد بود اما اگر جمهوری اسلامی بخواهد واکنش بدی نشان داده و توان غنی‌سازی خود را افزایش دهد، دچار پیامدهای سیاسی و احتمالا تهاجم نظامی خواهد شد.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

بهنام طالب‌لو: کابینه آتی ترامپ در پی حمایت از مردم و فشار حداکثری بر حکومت ایران است


شهیر شهید ثالث، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی نیز در همین زمینه به برنامه اخبار شبانگاهی صدای آمریکا گفت: «دونالد ترامپ در دوران رقابتهای انتخاباتی خود پیامهای متناقضی به جمهوری اسلامی داد و هنوز هم مشخص نیست که آقای ترامپ در آینده چه تصمیمی درباره برخورد با حکومت ایران خواهد گرفت.»

او حمله احتمالی جمهوری اسلامی به اسرائیل قبل از استقرار دونالد ترامپ در کاخ سفید را یک «اشتباه محاسباتی فاجعه‌بار» خواند و افزود: «اگر مقامات حکومت ایران دست به چنین کاری بزنند یک نقشه جدید برای جمهوری اسلامی در آمریکا طراحی و اجرا خواهد شد که در نهایت منجر به فروپاشی جمهوری اسلامی شده و ایران را دستخوش یک ناآرامی طولانی می‌شود.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

نظر شهیر شهیدثالث درباره تاثیر سیاست فشار حداکثری آمریکا بر جمهوری اسلامی


براساس گزارش‌های رسانه‌ها، مارکو روبیوی ۵۳ ساله، سناتور جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا، احتمالا گزینه دونالد ترامپ برای سمت وزارت امور خارجه خواهد بود که به داشتن مواضع سخت در قبال جمهوری اسلامی ایران، کوبا و چین، شهرت دارد.

مایک والتز، قانونگذار ایالت فلوریدا در مجلس نمایندگان آمریکا، و افسر پیشین ارتش ایالات متحده نیز با ۵۰ سال سن قرار است مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ و جانشین جیک سالیوان شود. او نیز به داشتن مواضع سخت در قبال چین و جمهوری اسلامی ایران شهرت دارد.

گفتنی است وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه ۲۲ آبان با انتشار پستی به زبان انگلیسی در ایکس خطاب به دونالد ترامپ ولی بدون اشاره مستقیم به او، از رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده خواست تا «عقلانیت حداکثری» را جایگزین «فشار حداکثری» کند.

عباس عراقچی در این پست نتیجه سیاست «فشار حداکثری» ایالات متحده در دوران قبلی حضور ترامپ در کاخ سفید را به «شکست حداکثری» برای آمریکا تعبیر و وضعیت کنونی برنامه هسته‌ای ایران را شاهدی برای این مثال عنوان کرد.

او همچنین دولت ترامپ را تهدید کرد که تلاش برای اِعمال «نسخه دوم فشار حداکثری» تنها به «نسخه دوم شکست حداکثری» منجر خواهد شد.