دولت پرزیدنت ترامپ از بیش از ۴۰۰ هزار نفر خواسته که ظرف مدتی معین، خاک آمریکا را ترک کنند. لس آنجلس تایمز در گزارشی به این موضوع پرداخته و جزئیات مهاجران این کشورها را شرح داده است.
به نوشته روزنامه لس آنجلس تایمز، نزدیک به سه دهه ایالات متحده به مهاجران شماری از کشورهای جنگ زده و یا کشورهایی که بلایای طبیعی وضعیت آنها را بسیار وخیم کرده، اجازه داده تا زمانی که شرایط زندگی در کشورهایشان بهبود یابد، در آمریکا بمانند.
این مهاجران تحت یک شرایط خاصی که «وضعیت موقت محافظت شده» و یا به اختصار تی.پی.اس خوانده می شود، اجازه ورود به آمریکا را یافتند.
هر ۱۸ ماه، مقامات وزارت امنیت میهنی، شرایط کشورهای این مهاجران را بررسی می کنند که آیا وضعیت برای بازگشت آنها فراهم شده است یا خیر.
روز پنجشنبه، وزیر امنیت داخلی آمریکا شرایط تی.پی.اس برای حدود ۵۰۰ مهاجر اهل سومالی را تمدید کرد که به نوشته لس آنجلس تایمز، اقدامی نادر از سوی دولت ترامپ قلمداد می شود. اما بیش از ۴۰۰ هزار نفر از کشورهایی نظیر السالوادور، هائیتی، نیکاراگوئه و سودان، و نپال، وضعیت تی.پی.اس خود را از دست داده اند و باید خاک آمریکا را حداکثر تا حدود ۲ سال و ۶ ماه دیگر ترک کنند.
برداشتن وضعیت تی.پی.اس اقدام تازه ای نیست و دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، این شرایط را قبلا برای کشورهای گینه، لیبریا، و سیرالئون لغو کرده بود.
حامیان حقوق مهاجران می گویند دولت ترامپ در لغو تی.پی.اس به طور غیرمعمولی تهاجمی عمل می کند و معمولا تصمیم گیری هایش بر مبنای محکمی استوار نیست و به ویژه آنکه بسیاری از مهاجران سال ها در آمریکا زندگی کرده اند و فرزندانی دارند که متولد این کشور هستند.
در مقابل، حامیان اقدام دولت ترامپ می گوید شرط اصلی تی.پی.اس موقتی بودن آن است و وقتی شرایط کشورهای مهاجران بهبود می یابد، وضعیت مهاجرتی تی.پی.اس هم لغو می شود و آنها باید خاک آمریکا را ترک کنند.
حالا دولت ترامپ به ۲۶۲۵۰۰ نفر از مهاجران السالوادور، حدود ۵۹ هزار نفر از مهاجران هائیتی، ۸۶ هزار نفر از هندوراس، ۱۴۸۰۰ نفر از مهاجران نپالی، ۵۳۰۰ نفر از مهاجران نیکاراگوئه، و حدود ۱۰۴۰ نفر از مهاجران سودانی گفته است که باید در مدتهای تعیین شده خاک آمریکا را ترک کنند.