با شکست دومین فرمان اجرایی پرزیدنت ترامپ در منع موقت صدور ویزا برای شهروندان شش کشور اغلب مسلماننشین، آقای ترامپ گفت شکایت خود به لغو فرمان اجرایی را تا دیوان عالی دنبال خواهد کرد.
دومین فرمان اجرایی پرزیدنت ترامپ در منع موقت صدور ویزا به شهروندان شش کشور ایران، سوریه، لیبی، یمن، سودان، و سومالی، نیز با رأی قاضی فدرال دادگاهی در هاوایی لغو شد.
برخی از کارشناسان حقوقی معتقدند وکلای وزارت دادگستری که پرزیدنت ترامپ را در دادگاه نمایندگی می کنند، تلاش خواهند کرد تا روند تجدیدنظر در این حکم را آهسته تر کنند تا نیل گورساچ، قاضی ارشد منصوب آقای ترامپ وارد دیوان عالی شود، چراکه ورود او در پیروزی دادخواست پرزیدنت ترامپ در دیوان عالی حیاتی است.
در حال حاضر، قدم بعدی برای وزارت دادگستری، تقاضای تجدیدنظر از دادگاه فدرال حوزه نهم در سانفرانسیسکو است که همچنین حکم به لغو فرمان اجرایی اولیه داده بود. به همین خاطر، بهترین مسیر برای وزارت دادگستری، بردن پرونده به دیوان عالی است.
نیل گورساچ، گزینه آقای ترامپ برای دیوان عالی آمریکا، هنوز فرایند تأیید شدن در سنا را طی نکرده است. قرار است مجلس سنا، جلسه پرسش و پاسخ برای نامزدی آقای گورساچ را از هفته آینده آغاز کند، فرایندی که می تواند هفته ها به طول انجامد.
در حال حاضر دیوان عالی تنها هشت قاضی ارشد دارد و به همین خاطر، آراء آنها در پرونده ای چون فرمان اجرایی ترامپ چهار به چهار خواهد بود که به معنی تأیید حکم دادگاه فدرال در لغو این فرمان است.
در نتیجه، تنها شانس وزارت دادگستری در پیروز شدن پرونده در دیوان عالی، حضور نیل گورساچ در کرسی نهم دیوان عالی است و بنابراین احتمال اینکه وکلای آقای ترامپ روند تجدیدنظر را تا زمان ورود گورساچ به دیوان عالی آهسته تر کنند بعید نیست.
جاستین کاکس، وکیل مدافع مرکز ملی قوانین مهاجرتی، می گوید تلاش های وزارت دادگستری در آهسته تر کردن روند تجدیدنظر، تنها می تواند مشروعیت این فرمان اجرایی را زیر سؤال ببرد چراکه استدلال دادگستری در دفاع از فرمان اجرایی پرزیدنت ترامپ، حفاظت از امنیت ملی است، امری که زمانمند بوده و نمی توان عمدا آنرا به عقب انداخت.