تعداد واکسن کووید۱۹ تزریق شده در جهان، روز شنبه ۴ اردیبهشت، از مرز یک میلیارد دز(واحد) گذشت. این موضوع شاید روزنه امیدی باشد برای مهار ماهها همهگیری، حتی با وجود این که موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا در جهان، عمدتاً به خاطر افزایش ناگهانی شیوع بیماری در هند، به رکوردی بی سابقه رسیده است.
بنا بر آخرین آمار خبرگزاری فرانسه، دست کم ۱٫۰۰۲٫۹۳۸٫۵۴۰ دز واکسن کووید۱۹ در ۲۰۷ کشور و سرزمین تجویز شده است.
این درحالی است که در ایران همچنان چشمانداز روشنی برای واکسیناسیون وجود ندارد و مقامات جمهوری اسلامی میگویند از روز سهشنبه فاز دوم واکسیناسیون در کشور آغاز و واکسن کرونا به افراد ۸۰ سال به بالا تزریق میشود.
بنا بر آمارهای رسمی جمهوری اسلامی – که در صحت آنها تردید وجود دارد – از شنبه تا یکشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۹ هزار و ۱۶۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در ایران شناسایی شد و مجموع بیماران کووید۱۹ به دو میلیون و ۳۹۶ هزار و ۲۰۴ نفر رسید.
در همین زمان ۴۵۴ نفر در ایران جان خود را بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست دادهاند.
ستاد ملی مقابله با کرونا در ایران میگوید که واکسیناسیون کرونا در ایران از روز ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ آغاز شده و تا روز سوم اردیبهشت ۱۴۰۰، تعداد ۷۱۸ هزار و ۵۱۰ دوز واکسن در دو مرحله اول و دوم تزریق شده است.
ورود واکسنهای فایزر و مدرنا به ایران با دستور آیتالله خامنهای ممنوع اعلام شده است.
همزمان یک شرکت زیر مجموعه « ستاد اجرایی فرمان امام» ساخت واکسن ایرانی را با نام « کوو ایران برکت» در دستور کار دارد که مطالعات بالینی مرحله سوم آن با تزریق واکسن به سه نفر در روز یکشنبه ۵ اردیبهشت آغاز شد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
در مقیاس جهانی اما تعداد موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا، روز جمعه بیش از ۸۹۳ هزار ثبت شد که یک رکورد روزانه بی سابقه است و هند مسئول یک سوم از این موارد است.
مقامات هند اعلام کردهاند که ۳۴۶٫۷۸۶ مورد جدید در روز شنبه ثبت شده است، که بالاترین رکورد برای یک کشور از آغاز همهگیری است.
از زمان آغاز همهگیری جهانی کووید۱۹، در ماه دسامبر ۲۰۱۹ در چین، این بیماری تا به امروز جان بیش از ۳ میلیون نفر در جهان را گرفته است.
همچنین ببینید: شایعه فروش واکسن فایزر در بازار سیاه ایران؛ فایزر به صدای آمریکا: با هیچ توزیعکننده خصوصی قرارداد نداریم