ابراهیم رئیسی، روز دوشنبه ۳۱ خرداد به عنوان رئیس جمهور منتخب در انتخابات ۱۴۰۰ در یک نشست خبری شرکت کرد و به پرسش های خبرنگاران داخلی و خارجی پاسخ داد.
رئیسی در پاسخ به خبرنگار شبکه الجزیره که از او در مورد نقش اش در اعدام های تابستان ۶۷ و بیانیه عفو بین الملل پرسید، مدعی شد که به عنوان حقوقدان و دادستان «همواره مدافع حقوق مردم بوده» و افزود: «اگر یک حقوقدان و قاضی از حقوق مردم دفاع کرده باید مورد تقدیر و تشویق قرار گیرد.»
سازمان عفو بینالملل روز شنبه این هفته در واکنش به اعلام پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری اسلامی بیانیه ای منتشر کرد و از کشورهای عضو شورای حقوق بشر خواست اقدامی انجام دهند.
اگنس کالامارد، رئیس سازمان عفو بین الملل روز شنبه ۲۹ خرداد گفت: ابراهیم رئیسی به جای این که در مورد جنایت علیه بشریت، شامل قتل، ناپدید شدن اجباری و شکنجه مورد تحقیق قرار گیرد، به مقام ریاست جمهوری رسیده، که یادآوری تلخی از مصونیت این گونه متهمان از سوی حاکمیت در ایران است.
رئیسی همچنین در پاسخ به چند پرسش پیرامون دیدگاه او در مورد توافق هسته ای ایران با غرب و سرنوشت مذاکرات هسته ای گفت: «ملت ایران از برجام خاطره خوشی ندارند چون آورده ای که در برجام پیش بینی شد ملت ایران شاهد برخورداری از این آورده نبود.» با این حال، او از اروپا و آمریکا خواست «به تعهدات برجامی» خود بازگردند.
ابراهیم رئیسی ساعاتی پیش از کنفرانش خبری خود با محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران دیدار کرد؛ دیداری که ممکن است با هدف هماهنگی در اتخاذ مواضع برجامی رئیسی صورت گرفته باشد.
رئیس جمهور منتخب همچنین گفت: « سیاست خارجه دولت ما از برجام شروع نمیشود و به برجام هم ختم نخواهد شد.» او مسائل منطقه ای یا موشکی ایران را «قابل مذاکره» ندانست و به امکان پذیرش دیدار احتمالی با رییس جمهور آمریکا پاسخ منفی داد.
ابراهیم رئیسی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، که کمتر از نیمی از واجدین شرایط رای در آن شرکت کردند، به عنوان فرد پیروز معرفی شد.