کرونا در ایران - عبور میزان مرگ روزانه از مرز ۲۰۰ نفر؛ هشدار استاندار کرمان: بیمارستان‌های استان ظرفیت حجم رو به افزایش بیماران را ندارند

پرستاران ایرانی

وزارت بهداشت ایران، از ۲۲ تا ۲۳ تیرماه، ۲۳ هزار و ۶۵۵ نفر مبتلای جدید به ویروس کرونا را تأیید کرده است. همچنین در این ۲۴ ساعت، ۲۰۱ بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و شمار کل جانباختگان این ویروس را به ۸۶ هزار و ۵۹۲ نفر رساندند. از آنجایی که وزارت بهداشت آمار تفکیکی ارائه نمی‌دهد، بسیاری به صحت آمار رسمی تردید دارند.

بر اساس آمار «ورلد میتر»، آخرین باری که شمار مرگ و میر ناشی از کرونا در ایران به بالای دویست رسید، روز ۱۰ خرداد بود که ۲۱۷ نفر در اثر ابتلا به کرونا جان باختند.

در همین حال، مریم حضرتی، معاون پرستاری وزارت بهداشت، از مبتلا شدن بیش از ۷۰ هزار پرستار به کرونا خبر داده است و می‌گوید بیش از ۱۱۰ پرستار نیز بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته‌اند.

  • افزایش مسافران مشکوک به کرونا

از طرفی رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از افزایش مسافران مشکوک به کرونا در ورودی‌های کشور خبر داده است. مهدی ولی‌پور می‌گوید در طرح پایش سلامت که از اسفند ماه به اجرا درآمده است وضعیت سلامت ۴۵۵ هزار و ۷۴۲ مسافر ورودی به کشور بررسی شده است.

به گفته رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر، طی این مدت ۱۵۸ نفر به دلیل دارا بودن علائم ابتلا به کووید۱۹ به قرنطینه منتقل شدند که این آمار را در مقایسه با روند روزانه قبل بیشتر بوده است.

  • کرمان، «حادترین» استان پس از سیستان و بلوچستان

استاندار کرمان می‌گوید این استان از نظر شرایط کرونا حادترین وضعیت را در کشور پس از سیستان و بلوچستان دارد. علی زینی‌وند به خبرگزاری «ایرنا» گفت ظرفیت تخت‌های بیمارستانی پاسخگوی میزان ابتلای رو به افزایش این استان نیست. استاندار کرمان همچنین از وزارت بهداشت برای عدم اختصاص واکسن برای افراد بالای ۵۰ سال انتقاد کرده است.

وضعیت استان سیستان و بلوچستان نیز کماکان وخیم است.

رئیس سازمان نظام پزشکی زاهدان می‌گوید روزی ۱۶۰۰ تا ۱۷۰۰ تست در استان سیستان و بلوچستان مثبت می‌شود. این در حالی است که با توجه به کمبود تست، پیش‌بینی می‌شود برخی از افرادی که در اثر ابتلا به کرونا فوت می‌کنند تست نداده باشند و جزو آمار حساب نشوند.

سعید سیدالحسینی همچنین گفت در زاهدان یک بیمارستان ۳۲۰ تختی غیرفعال وجود دارد که شاید منظور وزیر بهداشت از «۴۰۰ تخت خالی» همین تخت‌ها بوده است.

رئیس سازمان نظام پزشکی زاهدان همچنین از نیاز به دستگاه اکسیژن‌ساز، دارو، و نیرو خبر داد.

  • بی‌توجهی وزارت بهداشت به درخواست‌های هلال احمر برای تسریع واکسیناسیون

رئیس جمعیت ⁧هلال احمر⁩ می‌گوید وزارت بهداشت اجازه همکاری درواکسیناسیون را به هلال احمر نمی‌دهد.

کریم همتی به خبرگزاری «ایلنا» گفت هلال احمر آمادگی راه اندازی ۵۰۰ مرکز برای تزریق واکسن و واکسیناسیون در ۳ شیفت را دارد و در این مورد سه بار به وزارت بهداشت نامه نوشته، اما پاسخی دریافت نکرده است.

در همین حال، سخنگوی جمعیت هلال احمر از ورود ششمین محموله حاوی بیش از یک میلیون و ۱۴۲ هزار دز واکسن به کشور خبر داد و گفت جمعیت هلال احمر تاکنون بیش از ۷ میلیون دز واکسن وارد ایران کرده است.

  • ادامه اظهارات ضد و نقیض در مورد خط تولید واکسن برکت

در حالی که در چند روز اخیر، اظهارات گوناگونی از سوی مقامات بهداشتی ایران در مورد واکسن برکت مطرح شده است، سایت رکنا به نقل از مینو محرز، مسئول ارزیابی علمی این واکسن، نوشته است که در کارخانه واکسن برکت، نه واکسنی خراب شده و نه دور ریخته شده است.

طبق این گزارش، خانم محرز مدعی شده که علت تأخیر در تولید واکسن «تحریم‌های آمریکا» است.

این در حالی است که روز چهارشنبه، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، از بروز مشکل در خط تولید واکسن برکت خبر داده بود.

پیشترهم حجت نیکی ملکی، رییس مرکز اطلاع‌رسانی ستاد اجرایی فرمان امام گفته بود حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار دز واکسن به دلیل ایجاد مشکلاتی «در مرحله پر کردن ویال‌ها» از چرخه تولید خارج شد. البته او سپس اظهارات خودش را تکذیب کرد و در توییتی گفت که «بروز مشکل در خط تولید کذب است.»

همچنین ببینید: کرونا در ایران - قرار گرفتن ۱۶۹ شهرستان در وضعیت قرمز و بروز اشکال در خط تولید واکسن برکت