جو بایدن در استقبال از رای دادگاه پرونده جرج فلوید: یک گام عظیم رو به جلو است؛ اما کافی نیست

جو بایدن در کنار کامالا هریس

رئیس جمهوری ایالات متحده به رای هیئت منصفه دادگاه رسیدگی به پرونده مرگ جرج فلوید، واکنش نشان داد و از گناهکار شناخته شدن مامور پلیس برکنار شده استقبال کرد.

رئیس جمهوری آمریکا ساعتی پس از اعلام نتیجه رای به همراه معاونش کامالا هریس در کاخ سفید حاضر شد و گفت: «امروز، یک هئیت منصفه در مینه سوتا افسر سابق پلیس مینیاپولیس، درک شووین را در قتل جرج فلوید گناهکار شناخت.»

آقای بایدن این رای را «یک گام رو به جلو» خواند و گفت در حالی که هیچ چیز نمی تواند جرج فلوید را بازگرداند، این رای می تواند گامی بزرگ در جهت حرکت «به سوی عدالت در آمریکا باشد.»

آقای بایدن تاکید کرد: «هیچکس نباید بالاتر از قانون باشد. رای امروز این پیام را می فرستد، اما کافی نیست.»

او اضافه کرد که نباید در این مرحله متوقف شد و «برای تغییر و اصلاح واقعی، ما می توانیم و باید کار بیشتری کنیم تا احتمال این که فجایعی نظیر این هرگز رخ بدهد، کاهش یابد.»

خانم کامالا هریس نیز نیز در پی رای هئیت منصفه دادگاه رسیدگی به مرگ جرج فلوید، نوشت که سنای آمریکا باید طرح «قانون عدالت جرج فلوید در اقدامات پلیس» را تصویب کند تا ماموران برقراری نظم و امنیت در همه جا مطابق با بالاترین استانداردها رفتار کنند و کمک کند که بین ماموران قانون و جوامع مختلف کشور اعتماد ایجاد شود.

رئیس جمهوری و معاون رئیس جمهوری ایالات متحده هر دو بر مبارزه برای پایان «نژادپرستی سیستماتیک» تاکید کردند.

دِرِک شووِن، مامور سابق پلیس شهر مینیاپولیس در ایالت مینه سوتا، در دادگاهی که به مرگ جرج فلوید، یک آمریکایی آفریقایی تبار رسیدگی می‌کرد، گناهکار شناخته شد.

جرج فلوید مرد ۴۶ ساله آمریکایی‌ آفریقایی‌تباری بود که روز دوشنبه ۵ خرداد سال گذشته توسط مامور پلیس سفیدپوست شهر مینیاپولیس در ایالت مینه‌سوتا به ظن کلاهبرداری بازداشت شد. درک شووین پلیسی که او را بازداشت کرد، برای ۹ دقیقه و نیم زانوی خود را روی گردن جرج فلوید گذاشت و آقای فلوید درحالی که مادر خود صدا می‌زد و می‌گفت نمی‌تواند نفس بکشد، جان باخت.

هیئت منصفه دادگاه روز سه شنبه ۳۱ فروردین این مامور برکنار شده پلیس را در سه اتهام از جمله قتل درجه دوم غیرعمد گناهکار اعلام کرد.

مرگ جرج فلوید باعث اعتراضات گسترده نسبت به نژادپرستی در آمریکا و کشورهای دیگر جهان شد و بسیاری در آمریکا خواستار اصلاحاتی برای کاهش خشونت ماموران پلیس شده‌اند.