یک‌ سازمان مدافع آزادی بیان: توماج صالحی «صدایی سرکش» علیه ظلم در ایران است

توماج صالحی

سازمان «ایندکس آن سنسورشیپ» با انتشار بیانیه‌ای نسبت به صدور حکم اعدام برای توماج صالحی، رپ‌خوان زندانی در ایران ابراز نگرانی کرد.

این سازمان غیردولتی ‌که جایزه «آزادی بیان» سال ۲۰۲۳ خود در بخش هنر را به توماج صالحی اهدا کرد، درباره صدور حکم اعدام او‌ نوشت که «رژیم خودکامه ایران» توماج صالحی را به جرم استفاده از صدا و هنرش برای به چالش کشیدن وضعیت موجود در این کشور و دفاع از کسانی که صدای آنها چندان قدرتمند نبود، به اعدام محکوم کرده است.

در بخش دیگری از بیانیه گفته می‌شود که «در قلمرو هیپ هاپ، جایی که کلمات مانند اسلحه به کار می‌روند و ضربات به عنوان میدان نبرد برای عدالت اجتماعی عمل می‌کنند، توماج صالحی به عنوان صدایی از سرکشی علیه ظلم در ایران ظاهر شد.»

این سازمان درباره توماج صالحی می‌گوید: «او استاد غنایی و یک مدافع تزلزل‌ناپذیر برای حقوق زنان ایرانی محسوب می‌شود که موسیقی فراتر از سرگرمی ساخته است. این موسیقی راه نجاتی برای کسانی است که توسط چنگ آهنین اقتدار ساکت شدند.»

این سازمان با اشاره به اینکه جایزه سال گذشته خود را به دلیل تعهد تزلزل‌ناپذیر توماج صالحی برای استفاده از هنرش به‌عنوان سلاحی در مقابل بی‌عدالتی به او اهدا کرد، یادآور می‌شود که این رپ‌خوان نتوانست شخصا جایزه را دریافت کند زیرا زندانی بود.

در بخش دیگری از این بیانیه گفته می‌شود در صورتی که درخواست تجدید نظر مورد موافقت قرار نگیرد، توماج صالحی در هفته‌های آینده توسط جمهوری اسلامی به «قتل» خواهد رسید.

این سازمان در ادامه می‌افزاید: «وضعیت اسفبار توماج صالحی یادآور واقعیات تلخی است که هنرمندان در رژیم های سرکوبگر با آن مواجه هستند. در ایران که خلاقیت خفه، و مخالفت با بی‌رحمی مواجه می‌شود، سخن گفتن به خودی خود مخالفت تلقی می‌شود. موسیقی توماج که زمانی چراغ امید برای ستمدیدگان بود، اکنون به عنوان گواهی بر هزینه مقاومت ایستاده است.»

سازمان «ایندکس آن سنسورشیپ» در پایان می‌گوید که در روزهای آینده اقدامات بیشتری را برای افزایش آگاهی درباره پرونده توماج صالحی انجام خواهد داد و از تمامی امکانات خود برای لغو این حکم «ناعادلانه» و آزادی او استفاه می‌کند.

این سازمان با اشاره به نیاز توماج صالحی به کمک، خواستار همبستگی جهانی برای حمایت از او شد و تأکید کرد که این مبارزه، فریادی برای همه کسانی است که به قدرت موسیقی، هنر، و حقوق بشر، اعتقاد دارند.