سرپرست ستاد مدیریت سوخت حمل و نقل از تغییرات در سهمیه بنزین خودروها خبر داد و گفت در همین رابطه سهمیه سوخت ناوگانی که بیمه «شخص ثالث» نداشته باشند، قطع خواهد شد.
علیرضا احمدی فینی این اقدام را در راستای رفع ناترازی در حوزه انرژی دانست و اعلام کرد که از حدود یک ماه پیش اطلاعرسانی برای رانندگان آغاز شده و راننده هنگام مراجعه به جایگاه برای زدن سوخت در صورت نداشتن بیمه شخص ثالث یک هشدار دریافت میکند.
روزنامه «جوان» نیز در گزارشی که در شماره امروز نوزدهم آذر ماه خود به این موضوع پرداخته و نوشته است که «در سال آتی تخمین زده شده است که بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان واردات بنزین داریم، از همین رو نیازمند اقدام فوری در این زمینه هستیم.»
این روزنامه حامی دولت تاکید کرده است که «با کاهش مصرف بنزین، ایران میتواند وابستگی خود را به واردات بنزین به میزان قابل توجهی کاهش دهد و سالانه میلیاردها دلار صرفهجویی کند.»
بنابر ادعای این روزنامه ظرفیت صادرات ۲ میلیارد دلاری بنزین میتواند به ذخایر ارزی کمک و اقتصاد ملی را تقویت کند.
برهمین اساس شاید برنامه دولت برای سهمیه بنزین در سال آینده قابل پیشبینی باشد چرا که به گفته یکی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، ایده تخصیص بنزین به هر «کد ملی» در کشور اقدامی مناسب برای جلوگیری از ناترازی بنزین است.
اقدامی که علی اکبر کریمی به آن اشاره کرده دور از ذهن نیست چرا که براساس لایحه «قانون برنامه هفتم توسعه» دولت در سال آینده اجازه دارد با تغییرات سهمیهای و راههای غیر قیمتی دیگر اقدام به کنترل ناترازی بنزین کند.
در حال حاضر تولید و مصرف بنزین یکی از معضلات ایجاد شده توسط جمهوری اسلامی است چرا که با فقدان برنامهریزی و سرمایهگذاری در حال حاضر مصرف از تولید پیشی گرفته است و بر همین اساس برای سال آینده بودجه واردات بنزین ۲ میلیارد دلار افزایش پیدا کرده است.
در حال حاضر بنابر آمارهای اعلام شده توسط نهادهای حکومتی متوسط مصرف بنزین ۱۱۵ میلیون لیتر در روز است و میزان تولید در محدوده ۱۰۵ میلیون لیتر در نوسان است.