ویکتوریا نولاند، معاون سرپرست وزارت خارجه آمریکا، در سفرش به نیامی پایتخت نیجر و در پی دیدار با تعدادی از مقامات شورای نظامی این کشور مذاکرات با کودتاگران را «صادقانه و دشوار» توصیف کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، معاون سرپرست وزارت خارجه آمریکا افزود: «مقامات شورای نظامی نیجر، پیشنهادات ایالات متحده برای بازگرداندن نظم دموکراتیک را نپذیرفتند.»
ویکتوریا نولاند، معاون سرپرست وزارت خارجه آمریکا با اشاره به «حبس خانگی» رئیس جمهور نیجر گفت که کودتاچیان روز دوشنبه مانع دیدار او با محمد بازوم، رئیس جمهور منتخب دموکراتیک نیجر شدند.
این دیپلمات بلندپایه آمریکایی، همچنین افسران کودتاچی را نسبت به فشارهای ایالات متحده برای بازگرداندن کشور به حاکمیت غیرنظامی «بیتوجه» توصیف کرد.
کشورهای غرب آفریقا که پیشتر درباره اقدام نظامی به مسئولان کودتای نیجر هشدار داده بودند، روز پنجشنبه برای بحث درباره این کودتا نشستی برگزار خواهند کرد.
کشورهای غرب آفریقا و قدرتهای جهانی امیدوارند قبل از این نشست و تصمیمگیری درباره مداخله نظامی به منظور بازگرداندن دموکراسی در نیجر، هنوز پنجره فرصتی برای مذاکره با رهبران کودتا وجود داشته باشد.
پس از اعمال تحریمهای اِکُواس و تعلیق کمکهای متحدان غربی، رهبران کودتا متعهد شدهاند که در برابر فشارهای خارجی برای بازگرداندن محمد بازوم، رئیس جمهوری مخلوع نیجر، مقاومت کنند.
روسای دفاعی اِکُواس پیشتر توافق کردند که در صورت آزاد نشدن و عدم بازگشت بازوم به قدرت، برای اقدام نظامی احتمالی در نیجر برنامهریزی کنند، اگرچه آنها گفتند که تصمیمات عملیاتی توسط سران کشورها اتخاذ خواهد شد.
این کودتا که هفتمین کودتا در غرب و مرکز آفریقا در سه سال گذشته است، توجهات جهانی را به خود جلب کرده است. نیجر به دلیل وجود اورانیوم و نفت و همچنین داشتن نقشی محوری در نبرد علیه شبهنظامیان اسلامگرا، برای ایالات متحده، اروپا، چین و روسیه از اهمیت بالایی برخوردار است.
محمد بازوم رئیس جمهوری نیجر، ۲۶ ژوئیه به وسیله ارتش برکنار و زندانی شد و ژنرال عبدالرحمن شیانی، فرمانده گارد ریاست جمهوری، خود را رهبر کشور نامیده است.
نیجر یک تولیدکننده عمده اورانیوم است و بازوم یکی از متحدان آفریقایی کشورهای غربی در مبارزه با افراطیگرایان اسلامی در غرب آفریقا بود.