شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با صدور بیانیهای از احضار، بازجویی و محاکمه شماری از معلمان به شدت انتقاد کرد.
در این بیانیه آمده است احضار و بازجویی معلمان و محکومیت آنها در دادسراها و محاکم قضایی، توام با فشار و تهدید از سوی نیروهای حراستی در سنگ اندازی و جلوگیری از اعمال قانون رتبهبندی برای برخی از فعالان صنفی به جرم شرکت در اعتراضات در حالی انجام میشود که طبق قانون رتبهبندی و آئیننامه مصوب برای هیچ مقامی چنان جایگاهی تعریف نشده که بتواند مانع اعمال این قانون بر احدی از معلمان شود.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در ادامه بیانیه خود می گوید: تصمیم ها و عملکرد کارگزاران حاکمیت در بخشهای مختلف، با چشم بستن بر طریق عدالت و قانون در مواجهه با مشکلات؛ همراه با اشتباهات مکرر هر روز التهابات جدیدی را سبب شده و آرامش و امنیت روانی جامعه را زخمیتر میکند.
در بیانیه شورا تاکید شده که در صورت ادامه شیوههای سرکوبگرانه فعلی، معلمان و فعالان صنفی فرهنگیان اعتراضات خود را به هر شکل ممکن از جمله تحصن و تجمعهای گسترده پیگیری خواهند کرد.
ماه گذشته در ادامه انتشار گزارشها از بدرفتاری با زندانیان در ایران، یک معلم زندانی در نامهای سرگشاده روایت خود را از این آزارها شرح داد.
جعفر ابراهیمی، سخنگوی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان، روز جمعه چهارم آذرماه در نامهای خطاب به محمد حمیدیراد، معاونت قضایی زندان اوین، نوشت از ۲۴ آبان که به دلیل بیماری به بیمارستان منتقل شده است، ماموران پای او را به تخت زنجیر کردهاند و این اقدام شرایطی را ایجاد کرده که به گفته او از وضعیت زندان نیز بدتر است.
وی از این مقام قضایی خواسته است با توجه به اینکه دو مامور بهصورت شبانهروزی مراقب او هستند، دستور دهد که دست یا پای او را به تخت زنجیر نکنند.
این معلم زندانی شرایط خود را «غیر انسانی» توصیف کرده و نوشته است که «ایجاد چنین شرایطی در بیمارستان بیشک مصداق بارز شکنجه جسمی و روحی یک زندانی بیمار است که بیش از هر زمان نیاز به آرامش دارد.»