خبرگزاری رویترز از یک منبع خبری دولتی سوریه در روز چهارشنبه نقل کرد که اگر گروه «جیش الاسلام» که یک گروه مسلح مخالف اسد است و دوما در غوطه شرقی را در کنترل دارد تسلیم نشود ارتش آماده انجام عملیات سنگین برای بیرون راندن شورشیان از آخرین پایگاه مهم آنهاست.
در غوطه شرقی و در میان مخالفان بشار اسد، تنها جیش الاسلام است که هنوز بخشی از این منطقه را در دست دارد.
زیر فشار نظامی روسیه و ایران، حامیان رژیم اسد، هزاران غیرنظامی محاصره شده درغوطه شرقی روز سه شنبه این منطقه را ترک کردند. همزمان، به گزرارش خبرگزاری رویترز، شورشیان مسلح مخالف اسد برای گفتگو درباره نحوه تسلیم خود به نظامیان سوری، در انتظار تصمیم دولت روسیه اند.
با آنکه جیش الاسلام انکار می کند که قصد ترک غوطه شرقی را دارد اما منابع نزدیک به این گروه شورشی به رویترز گفته اند جنگجویان گروه در حال سبک و سنگین کردن ترک غوطه شرقی و اسکان در قلمون در شمال یا منطقه ای در جنوب سوریه اند که در دست شورشیان مخالف اسد است، اما آنها چندان تمایلی به پذیرش جیش الاسلام ندارند.
شورشیانی که تاکنون غوطه شرقی را ترک کرده اند به موجب توافق از پیش اعلام شده همراه با خانواده هایشان از یک گذرگاه امن به ادلب در شمال سوریه می روند که هنوز در دست شورشیان مخالف اسد است.
از زمانی که شورشیان منطقه حلب را در سال ۲۰۱۶ ترک کردند پیشروی در غوطه شرقی بزرگ ترین پیروزی رژیم اسد و حامیان آن ،ایران و روسیه است که توانسته اند منطقه غوطه را از دست شورشیان خارج سازند.
دیده بان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن می گوید در نخستین ساعت های روز سه شنبه، بخشی از شورشیان غوطه شرقی همراه با اعضای خانواده هایشان با ۱۰۰ دستگاه اتوبوس این منطقه جنگ زده را ترک کرده اند.
مقام های سازمان ملل متحد می گویند به تلاش ها برای امدادرسانی به ۷۰ تا ۱۰۰ هزار نفری ادامه می دهند که هنوز در غوطه شرقی گرفتارند و هنوز این منطقه را ترک نکرده اند.