گروه های مدافع حقوق بشر هشدار داده اند که کمک های انساندوستانه به اندازه ای نيست که پاسخگوی نیازهای موجود در سوريه باشد. آنها برای توقف خشونت های جاری در سوريه از جامعۀ بين المللی خواستار اعمال فشار جدی تر برای رعايت توافق آتش بس در آن کشور شده اند.
بر اساس گزارش گروه های مدافع حقوق بشر، اجرای توافق ترک مخاصمه به برخی ساکنان شهرهايی چون حمص فرصت داده تا به باقیمانده خانه های سوخته و ويران شده شان سربزنند.
هواپيماهای سازمان ملل متحد با حمایت هواپيماهای روسی به مناطقی که هنوز در محاصره داعش هستند از راه هوا بسته های مواد خوراکی و امدادی می رسانند.
گروه ناظر بر حقوق بشر سوريه در لندن در آخرين گزارش خود اعلام کرد در هفتۀ اول اجرای توافق ترک مخاصمه که هر لحظه امکان شکست آن وجود دارد، تنها در مناطق مشمول توافق، تا کنون ۱۳۵ نفر کشته شده اند، در حالی که آمار تلفات در مناطق جنگی به ۵۵۲ نفر می رسد.
روز شنبه در شمال غربی حومه شهر حماء، داعش در حمله ای تازه سعی کرد تنها مسير و خط تدارکاتی بين شهر حلب و خناصر را ببندد اما با مقاومت ارتش سوريه مواجه شد.
داعش روز جمعه تنها در ديرالزور، در شمال غربی سوريه دست به ۱۴ بمبگذاری انتحاری زد. از آمار تلفات آنها هنوز گزارشی منتشر نشده است.
فرانسوا اولاند، رئيس جمهوری فرانسه روز جمعه گفت گروه های افراطی مانعی برای برقراری آتش بس در سوریه هستند: "در حال حاضر تنها عمليات نظامی که می توان تحمل کرد، عليه داعش و جبهة النصره است. هر گونه حرکت ديگری ممکن است يا آتش بس را به خطر بياندازد، يا امکان و زمينۀ برقراری آتش بس در سوريه را از بين ببرد."
در آمريکا، گروه های مدافع حقوق بشر می گويند، اجرای توافق آتش بس بايد جدی تر اجرا شود.
در همین حال موج مهاجرت جنگ زدگان سوری به کشورهای همسايه، از جمله ترکيه ادامه دارد. در این شرایط با وجودی که دولت ترکيه تلاش می کند برنامه های آموزشی بيشتری برای دانش آموزان سوری فراهم آورد، در حال حاضر حدود ۵۰۰ هزار کودک و نوجوان سوری از رفتن به مدرسه و دستيابی به امکانات آموزشی محرومند.