هشدار: حاوی محتوای مربوط به خودکشی
هیچچیز مهمتر از جان آدمی نیست. اگر به خودکشی فکر میکنید، برای کمکگرفتن با این شمارههای ویژه تماس بگیرید:
در ایران: اورژانس اجتماعی ۱۲۳، صدای مشاور ۱۴۸۰ یا اورژانس روانپزشکی تهران ۴۴۵۰۸۲۰۰
در آمریکا: مرکز پیشگیری از خودکشی ۱۸۰۰۲۷۳۸۲۵۵، یا خط ملی پیشگیری از بحران و خودکشی ۹۸۸
در کانادا: شمارهی ۹۱۱ یا ۱۸۳۳۴۵۶۴۵۶۶
در بریتانیا: ۱۱۶۱۲۳
و در افغانستان: ۱۱۹
یک روزنامه چاپ تهران در گزارشی خودکشی پزشکان در ایران را در مرز هشدار اعلام کرد و از افزایش ۴۰ درصدی خودکشی در میان پزشکان مرد و ۱۳۰ درصدی در پزشکان زن، نسبت به جمعیت عمومی خبر داد و آن را «نگرانکننده» دانست.
روزنامه «دنیایاقتصاد» در این گزارش نوشته است که آمار دیگری نشان میدهد که خودکشی پزشکان در چند سال اخیر ۵ برابر شده است.
در همین رابطه محمد میرخانی، مشاور اجتماعی سازمان نظام پزشکی به دنیایاقتصاد گفته است که «سرعت خودکشی در میان پزشکان و رزیدنتها صعودی شده و احتمال دارد که به زودی نرخ خودکشی پزشکان در ایران از سایر کشورها پیشی بگیرد.»
هشدار: حاوی محتوای مربوط به خودکشی >>>>> هیچچیز مهمتر از جان آدمی نیست. اگر به خودکشی فکر میکنید، برای کمکگرفتن با این شمارههای ویژه تماس بگیرید: در ایران: اورژانس اجتماعی ۱۲۳، صدای مشاور ۱۴۸۰ یا اورژانس روانپزشکی تهران ۴۴۵۰۸۲۰۰ >> در آمریکا: مرکز پیشگیری از خودکشی ۱۸۰۰۲۷۳۸۲۵۵، یا خط ملی پیشگیری از بحران و خودکشی ۹۸۸>> در کانادا: شمارهی ۹۱۱ یا ۱۸۳۳۴۵۶۴۵۶۶>> در بریتانیا: ۱۱۶۱۲۳ >> و در افغانستان: ۱۱۹ >>
به گفته این پزشک «شرایط کنونی ماحصل سالهای سال مدیریت غلط درمانی است که اگر جلوی این روند گرفته نشود، ادامه پیدا میکند. در چنین فضایی اصلاحات جوابگو نیست و نیاز به تحول است.»
در این گزارش عوامل متعددی چون کاهش سطح رفاه پزشکان، کاهش درآمد، نداشتن امنیت شغلی، نداشتن امنیت جانی و مورد حمله قرار گرفتن از سوی خانواده بیماران، سختیهای دوران تحصیل و سالهای اول طبابت و از بین رفتن جایگاه اجتماعی پزشکان به عنوان عوامل اصلی اوج گرفتن خودکشی در بین پزشکان اعلام شده است.
در آخرین مورد از خودکشی پزشکان که به صدر اخبار راه یافت، روز گذشته شنبه هشتم اردیبهشت اعلام شد که سمیرا آل سعیدی، پزشک فوق تخصص روماتولوژی و استاد دانشگاه تهران، در پی خودکشی جان باخته است.
در همین رابطه مهدی عبدوس، پزشک، در حساب ایکس نوشته که سمیرا آل سعید یک روز قبل از مرگ، درباره قصدش برای خودکشی به کمک دارو با همکارانش صحبت کرده بود.
مهدی عبدوس با اشاره به «دلتنگیهای» سمیرا آل سعیدی نوشته: «پزشکان بیشتر از سایر اقشار جامعه در معرض تنش و استرسهای فراوان کاری هستند.»
احمدرضا جمشیدی، رئیس بیمارستان شریعتی تهران، روز ۶ اردیبهشت بدون اشاره به دلیل مرگ سمیرا آل سعیدی، او را از «نوابغ و افتخارات دانشگاه» توصیف کرده و درگذشت او را تسلیت گفته بود.
کمتر از یک ماه قبل هم خبر خودکشی پرستو بخشی، متخصص قلب در شهرستان دلفان در استان لرستان، واکنشهای گستردهای را دامن زد.
روند افزایشی خودکشی در بین پزشکان در دو سال اخیر شروع شده است و در همین رابطه روزنامه «اعتماد» در گزارشی در ۲۷ دی سال گذشته به نقل از بابک شکارچی، معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی، نوشت که طی ۱۰ ماه در همان سال، ۱۶ دستیار پزشک «خودکشی» کردند.
در دیماه گذشته، انجمن علمی روانپزشکان ایران در نامهای به ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، از آمار بالای خودکشی در بین رزیدنتها خبر داد و تداوم این روند را زمینهساز «فروپاشی نظام سلامت کشور» دانست.