چند روز پس از نامه فیفا به فدراسیون فوتبال ایران و تاکید بر لزوم فراهم شدن شرایط حضور زنان در کنار مردان برای تماشای بازیهای لیگ برتر، وزیر ورزش گفت که در نامه فیفا الزامی برای حضور زنان در ورزشگاه وجود نداشته و تنها پیشنهادهایی پیرو پیگیریهای قبلی بوده است.
حمید سجادی، وزیر ورزش، روز چهارشنبه درباره الزام فیفا برای حضور زنان در ورزشگاهها به خبرنگاران گفت: «هر زمان لازم بوده و اراده کردیم با مجوز از دستگاههای مرتبط، زیرساختها را برای حضور زنان آماده کردیم.»
سجادی همچنین با اشاره به «حادثه مشهد» گفت که «مشکلی درباره حضور زنان در ورزشگاهها نداشتیم» و «در مشهد هم قرار نبود تماشاچی داشته باشیم» و شرایط «از نظر زیرساخت فراهم نبود.» او با این حال افزود: «از جامعه زنان عذرخواهی میکنم که نتوانستیم در مشهد میزبان زنان در ورزشگاه باشیم.»
اشاره حمید سجادی به برخورد خشونتآمیز ماموران و پلیس با تماشاگران زن در هنگام برگزاری بازی ایران و لبنان در ورزشگاه مشهد است. ۹ فروردین ماه ۱۴۰۱ هنگامی که تماشاگران زن میخواستند برای تماشای بازی تیمهای ملی ایران و لبنان وارد ورزشگاه مشهد شوند، نیروی انتظامی و پلیس با برخورد خشونتآمیز - شامل پاشیدن اسپری فلفل به صورت و چشمان زنان - از ورود آنها ممانعت کردند.
این رویداد با واکنش گسترده کاربران و چهرههای ورزشی و سیاسی ایران مواجه شد که ضمن محکومیت این اقدام، خواهان برخورد با خاطیان و رفع ممنوعیتها برای این بخش از جامعه شدند.
فیفا همان زمان با ارسال نامهای از فدراسیون فوتبال ایران خواستار توضیحاتی در خصوص این حادثه شد.
حال با گذشت چند ماه از حادثه مشهد و با شروع فصل جدید لیگ برتر فوتبال ایران، فیفا بار دیگر بار ارسال نامهای به فدراسیون فوتبال از آنها خواسته است که شرایط و امکان حضور زنان در ورزشگاههای فوتبال را فراهم کند.
چندی پیش، شهبانو فرح پهلوی نیز در نامهای به جیانی اینفانتینو، رئیس فدراسیون جهانی فوتبال، از او خواست که از فرصت جام جهانی برای پیگیری حق حضور زنان ایرانی در ورزشگاهها استفاده کند. او در این نامه نوشت: «شرمآور است که حق بدیهی و عادی زن در سراسر جهان، به محرومیت بدیهی و عادی زن در ایران تبدیل شود.»
همچنین ببینید: نامه شهبانو فرح پهلوی به رئیس فیفا: «حق حضور زنان ایرانی در ورزشگاهها» را پیگیری کنیددر چهار دهه گذشته جمهوری اسلامی تقریبا همیشه از ورود زنان به ورزشگاه و تماشای برخی از مسابقات ورزشی مردان جلوگیری کرده است. اگر چه فعالان مدنی با برپایی گردهماییهای اعتراضی تلاش کردهاند این شرایط را تغییر دهند، اما حکومت همچنان با حضور زنان در ورزشگاهها مخالفت است و میگوید برای تحقق این امر باید زیرساختها فراهم شود.
همچنین ببینید: مسئول حراست از حضور مادران کاراتهکارها بر اساس «دستورالعمل کشوری» جلوگیری کرد