پیروزی تیم ملی جمهوری اسلامی ایران بر ولز در حالی در رسانههای جهان بازتاب داده شد که تحولات داخل ایران از نگاه خبرنگاران دور نماند.
در حالی که برای پوشش دو مسابقه روز جمعه تیمهای ولز و انگلستان نگاه رسانههای جهان به قطر دوخته شده است، این رسانهها اما از انعکاس اینکه حکومت با شدت بخشیدن به سرکوب، خون جوانهای بیشتری را به خصوص در شهرهای کردنشین گرفت، غافل نماندند.
در گزارشی که دهها روزنامه و رسانه در سراسر دنیا بلافاصله منعکس کردند، خبرگزاری رویترز، پیش از انتشار خبر پیروزی بر تیم ملی ولز، مینویسد فوتبالیستهای اعزامی از ایران در دومین مسابقه خود در جام جهانی، با سرود جمهوری اسلامی همراهی کردند.
در رسانههای آمریکا، از جمله نیویورک تایمز نگاه به رویدادهای خونین ایران از دریچه فوتبال را میتوان یافت.
گلنار نیکپور، استادیار تاریخ در دانشگاه معتبر دارتموث کالج ایالت نیوهمشایر و پژوهشگر فرهنگ ایران معاصر، روز جمعه در ستون مقالات وارده نیویورک تایمز مسابقات جام جهانی قطر امسال را با مسابقات جام جهانی فوتبال آرژانتین در سال ۱۳۵۷ مقایسه کرده و مینویسد مثل آن سال، امسال هم مسابقات فوتبال در کشوری فاقد دموکراسی در پسزمینه یک انقلاب در وطن، برگزار میشود.
پیش از مسابقه حساس تیم ملی آمریکا با تیم ملی قدرتمند فوتبال انگلستان، واشنگتن پست فوتبال را به صفحه اول آورده است. این روزنامه، عکسی از شادی فوتبالیستهای ایرانی از پیروزی بر تیم ملی ولز را بالای خبر گذاشته است.
واشنگتن پست در گزارشی جامع که از جمله به تصویب قطعنامه علیه جمهوری اسلامی در شورای حقوق بشر سازمان ملل میپردازد، دستگیری روز پنجشنبه فوتبالیست محبوب وریا غفوری را برجسته کرده و نوشته است یکی از اتهامهای او انتقاد از تیم اعزامی به قطر اعلام شد.
این در حالی است که شبکه سیانان در تیتر خبر دستگیری وریا غفوری، بر تبار کُردی او تاکید کرده و مینویسد غفوری یکی از چندین ورزشکاری است که در اعتراضات سراسری جانب معترضان را گرفت.
وال استریت جورنال با انتشار عکسی ضد نور از پرچمهای شیروخورشید ایران زیر آفتاب مطبوع بعدازظهر پنجشنبه در ژنو، گزارش میدهد که سازمان ملل در باره نقض حقوق بشر در سرکوب اعتراضات سراسری در ایران تحقیق میکند.
روزنامههای انگلستان هم مسابقه تیم اعزامی از ایران با تیم ملی ولز را پوشش دادهاند، مثل روزنامه ایندیپندنت چاپ لندن، که همراه با شمار دیگری از روزنامههای این شهر، این گزارش آسوشیتدپرس در باره رویارویی برنامهریزی شده فرستادگان حکومت ایران با مخالفان حکومت پیش از آغاز دومین مسابقه تیم اعزامی از ایران را نیز منعکس کرده است.
دیگر روزنامههای بریتانیا هم گزارش لحظهبهلحظه مسابقه را در سایتهای اینترنتی خود دنبال کردند. دیلی تلگراف در خبر اول وبسایت خود شکست تیم ولز را منعکس کرده و در آخرین بهروزرسانی مینویسد تیم اعزامی ایران رویای ۶۴ ساله ولز برای جام جهانی را به کابوس تبدیل کرد.
روزنامه معتبر تایمز لندن هم در پایگاه اینترنتی خود تیتر زده که تیم جمهوری اسلامی ایران دل ولز را شکست.